Martorul hărţuit din dosarul lui Ponta e gorjean! Ce dezvăluire face!

Dan Şova şi-a distrus hardul calculatorului de la birou şi laptopul personal după apariţia unor articole în presa din Gorj, în care se demasca tunul dat la complexuri prin contractele de asistenţă juridică. Pandurul scria cu detalii despre aceste contracte din 2009-2010, contracte încheiate în 2007, dar care au fost cercetate abia în 2015. Cel care a spus că presa, nu procurorii, l-a speriat pe Şova este Alin Brîncuş, martor aflat sub protecţie în acest dosar, deoarece a lucrat la Casa Şova. Alin Brîncuş, martor esenţial în ancheta DNA, este târgujian, după cum rezultă din interviu.

Alin Brîncuş este cel care apare în imaginile de pe internet, cum este târât de poliţiştii care ar trebui să îi ofere protecţie. El şi Simona, partenera lui de viaţă, au luat 12, respectiv 14 ani pentru Casa de Avocatură „Şova şi Asociaţii“. Brîncuş a oferit un interviu pentru România Liberă în care a vorbit despre hărţuirea la care este supus, dar şi despre motivul pentru care Dan Şova şi-a distrus hard-urile calculatoarelor şi laptopul său.

Lupul, paznic la oi
Brîncuş a declarat că Ponta avea informaţii clasificate de la fostul ministru Gabriel Oprea. „În februarie 2015, ne-am trezit cu o percheziție la ora șase dimineața. Procurorii DNA au intrat cu mascații și ne-au invitat la audieri. Am dat declarații în acest dosar pentru că Dan Șova a solicitat să distrugem hard-urile din calculatoare“, a povestit el. A ajuns sub protecţie deoarece a fost ameninţat. Chiar dacă Corpul de Control al Poliției Române a confirmat abuzurile, polițiștii “protectori” continuă hărțuirea. Brîncuş a declarat că Victor Ponta şi Dan Şova s-au folosit de relaţia cu Gabriel Oprea pentru a afla cine se ocupă de protecţia cuplului. „Până la urmă, pe mine mă apăra de Șova și Ponta cine? Gabriel Oprea! Orice măsură de protecție se face cu acordul ministrului de Interne. Cine era ministrul de Interne atunci? Gabriel Oprea! Adică DNA a transmis ordonanța de protecție ministrului Gabriel Oprea, care trebuia să o semneze. Era o ordonanță confidențială și, la 20 de minute după ce a semnat, Șova și Ponta au aflat“, a povestit el.


Hard-uri distruse din cauza presei
Brîncuş a vorbit şi despre hard-urile pe care Şova i-a pus să le distrugă. El spune că pe acele hard-uri nu exista nici un document compromițător, dar că decizia a fost determinată de apariţia în presa din Gorj a unor articole, dar şi informaţii că Ponta folosea maşini ale casei de avocatură. Informaţie care apărea şi în declaraţia de avere a lui Ponta. Practic, hard-urile au fost distruse în 2010, nu în 2015-206, în timpul anchetei DNA. „Distrugerea hard-urilor nu a avut nici o legătură cu DNA. A avut legătură cu apariția unor articole în presa locală (din Gorj – n.r.) despre contractele lui Dan Șova cu Turceni-Rovinari. Asta se întâmpla în 2010, cu doi ani înainte de a începe ancheta DNA. Cu patru ani înainte de a începe urmărirea penală împotriva lui Șova. Mai era, însă, o problemă. Pe firma “Șova & Asociații” au fost cumpărate niște mașini care erau folosite de domnul Victor Ponta. Dar informația care îl interesa pe procuror a fost găsită. E-mail-urile și corespondența erau pe serverele de la firma de hosting. Acolo erau backup-uri“. 
Alin Brîncuş este din Târgu Jiu. El a povestit în interviu că nu a putut veni la parastasul tatălui său. „De exemplu, am avut parastasul tatălui meu, la Târgu Jiu. Nu am putut să plec. Nici cu ei, nici fără ei. (...) Când am vrut să mă duc din nou la Târgu Jiu, m-au dus până la gară. Polițiștii au primit dispoziție să nu mă mai însoțească în deplasare“.
MESAJ PENTRU PONTA
La instanţă Victor Ponta a declarat despre Brîncuş următoarele: ”Eu nu îl cunosc pe acest om! Nu știu cine e și nu l-am întâlnit niciodată. Cred că e un nebun, astfel de martori sunt contra mea!”: Ulterior, martorul a postat pe pagina de Facebook un mesaj pentru Ponta. „Vă consider vinovat pentru drama prin care trecem de aproape 2 ani. (...) În final, având în vedere ca v-aţi permis o comunicare mult prea personală cu mine, va voi întoarce favorul: vă consider vinovat şi pentru drama prin care trece domnul Dan Sova - probabil nu îl cunoaşteţi nici pe domnul Dan Sova…“, i-a scris acesta pe Facebook.

Vizualizări: 4,254

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: