Măsuri de precauție și după starea de alertă

Chiar dacă va trece pandemia, pericolul va rămâne, așa că autoritățile își iau măsuri de precauție. Vor să fie pregătiți edilii din Gorj în cazul în care vom fi loviți de un nou val de coronavirus. În Motru, devenit deja focar de infecție cu Covid 19 în ultimele săptămâni, autoritățile vor să înființeze o secție specială pentru izolarea pacienților suspecți de Covid.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a explicat că va fi păstrată în spital, chiar și după ce vom ieși din starea de urgență, o secție destinată exclusiv pacienților suspecți de coronavirus. „Am vorbit deja cu conducerea spitalului din Motru. Va trebui să înființăm, să păstrăm o secție permanent pentru așa ceva pentru o perioadă mai lungă. Va fi o secție de izolare pentru cei cu suspiciune de infecție. Vor mai apărea în toamnă, anul viitor, pe vremea aceasta, cazuri. Acești oameni trebuie să fie izolați și apoi trimiși la Infecțioase, dacă se va confirma”, a explicat Gigel Jianu, primarul din Motru.

Edilul chiar a plusat. Se gândește că ar fi bun chiar un spital ridicat de la zero.  „Autoritățile vor decide că și județul Gorj are nevoie de un spital, o secție sau se va construi ceva special pentru infecții de acest gen. Chiar ar fi cazul de un spital nou pentru că știm ce e la Târgu Jiu, cu baie comună. Spitalul e în clădire veche. Trebuie găsite surse de finanțare și făcută o clădire nouă care să corespundă, cu circuite speciale, cu băi proprii, să nu mai fie cu băi comune cum e nu știu pe unde, cum ne spuneau câțiva pacienți”, a mai spus Jianu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,615

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: