Morega îi cere lui Crin să facă tandem cu neamţul Iohannis

Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, se declară convins că doar un neamţ ar putea să-i scoată pe români din criza actuală, motiv pentru care a anunţat ieri că-i va propune lui Crin Antonescu să-şi asume public formarea unui tandem cu Klaus Iohannis şi susţinerea acestuia la funcţia de premier şi după 6 decembrie.

Morega afirmă că va face propunerea respectivă în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, el fiind secretar general adjunct al partidului. "Crin Antonescu este cel care l-a propus pe Iohannis la postul de premier şi nu l-a propus doar pentru o lună şi jumătate, ci şi după ce va ieşi preşedinte. Voi propune o asumare publică a acestui tandem şi pentru perioada post-electorală, ca să nu mai spună cei de la PSD că el este folosit ca agent electoral. Tocmai pentru că este o soluţie foarte bună, voi face o asemenea propunere, pentru a nu se mai face alte speculaţii în campanie", spune Morega.

Liderul PNL Gorj a fost primul liberal care, la sfârşitul anului trecut, a anunţat că actualul preşedinte Crin Antonescu şi adjunctul său Ludovic Orban vor forma un cuplu la conducerea liberalilor. După şedinţa de ieri, Crin Antonescu a reafirmat că PNL merge pe mâna primarului din Sibiu pentru funcţia de premier, în acest sens urmând să-i fie trimisă preşedintelui şi o scrisoare semnată de parlamentarii partidului. "Se menţine fără ezitare sprijinul parlamentarilor PNL pentru desemnarea lui Klaus Iohannis ca prim-ministru. Noi vom avea în comun cu celelalte partide care susţin această candidatură o întâlnire cu Lucian Croitoru mâine (n.r. – marţi) şi la această întâlnire îl vom informa şi pe Croitoru de o scrisoare pe care parlamentarii noştri au propus şi noi am acceptat să o semnăm, toţi parlamentarii, s-o adresăm preşedintelui României prin care să manifestăm opţiunea pentru desemnarea lui Iohannis şi retragerea mandatului încredinţat lui Lucian Croitoru, având în vedere lipsa evidentă de şanse pentru ca domnia sa să poată alcătui un Guvern", a susţinut Crin Antonescu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: