Morega: La miniştrii PDL mai rezolvam ceva, la cei USL nimic

Deputatul independent Dan Ilie Morega nu mai priveşte USL cu încredere, deşi în urmă cu puţin timp părea entuziasmat de o candidatură din partea PNL. Acesta îngroaşă rândurile politicienilor dezamăgiţi de noua guvernare şi chiar dă şanse mari, la alegerile parlamentare, candidaţilor PDL. Ba mai mult, Morega spune că Partidul Democrat Liberal a început să crească în sondaje din cauza disensiunilor din interiorul USL, create ca urmare a anulării mini-recensământului.

Rep.: PDL deja şi-a anunţat unii dintre posibilii candidaţi la alegerile parlamentare: Maria Moţa, Dumitru Modrea şi Dan Vâlceanu. Credeţi că au şanse?

D.I.M.: Au şanse pentru că PDL-ul a mai crescut în sondaje, în ultima perioadă, din cauza disensiunilor din interiorul USL. S-a comentat foarte mult din cauză că nu se mai face mini-recensământ. În guvernarea USL se întâlnesc foarte des bâlbe în luarea unor decizii. Sunt luate anumite măsuri, apoi se revin asupra lor şi asta nu le place oamenilor.

Rep.: Credeţi că anularea mini-recensământului are un efect negativ pentru USL?

D.I.M.: Bineînţeles. Personal, ca simplu cetăţean, mă interesează cu cât a mai crescut populaţia României, cum stăm la municipii, comune şi oraşe. Ar fi de interes şi pentru Guvern să se actualizeze rata natalităţii şi a mortalităţii. Institutul Naţional de Statistică ar fi trebuit să publice, până acum, în Monitorul Oficial, rezultatele recensământului din 2011. M-ar fi interesat câţi români mai sunt în ţară şi câţi sunt plecaţi în afară. Cred că nu pot fi trecuţi pe listele electorale permanente cei care au domiciliu în afara ţării. Ei pot vota, dar pe listele electorale permanente.

Rep.: Să înţeleg că nu mai agreaţi USL?

D.I.M.: Nu am avut niciodată vreo pasiune deosebită pentru nici un partid, nici măcar faţă de cele pe care le-am condus. Eu nu am avut beneficii de a avea contracte cu mineritul, energia sau primăriile şi nu am furat bani pe uşile din dos prin firmele pe care nu le am.

Rep.: Să înţelegem că veţi candida tot ca independent?

D.I.M.: Nu m-am decis până în momentul de faţă. Ca independent puteam câştiga dacă primul lua totul, dar actuala legislaţie impune redistribuirea şi ca atare multe partide mici vor intra în Parlament, precum UNPR sau PRM.

Rep: Sunteţi mai dezamăgit de guvernarea USL decât de PDL ?

D.I.M.: La miniştrii PDL mergeam de două-trei ori şi rezolvam ceva. La cei USL, merg de patru-cinci ori şi nu rezolv nimic. Vechiul Guvern a reabilitat 36 de kilometri de la Baia de Aramă la Herculane şi îi mulţumesc pe această cale  doamnei Anca Boagiu. Actualul Guvern nu reabilitează nici 14 kilometri. Sunt 30-40 de gropi pe 20 de metri pătraţi. Am vorbit personal cu actualul ministru dar de degeaba. Pe mine nu mă interesează că e vorba despre drumul Gorjului sau al Mehedinţiului, important este să se poată circula în condiţii normale.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: