Motru: Peste 100 de cereri la primărie pentru o locuință

Consiliul Local Motru deține în localitate circa 80 de unități localitive, în diverse zone ale municipiului, pe care le pune la dispoziția doritorilor în schimbul unei chirii care este mai mult modică. Circa 110 motreni au depus cereri pentru închirierea unei astfel de locuințe, însă mare parte sunt deja ocupate.

Un singur apartament, cu 2 camere, situat la etajul 4 în blocul L1 de pe strada Macului, este disponibil în acest moment, iar municipalitatea motreană le-a solicitat celor interesați să depună sau să actualizeze documentația până în data de 18 februarie.

Repartizarea se va face în funcție de anumite criterii și numai cu aprobarea Cosiliului Local Motru. ”Un singur apartament avem spre închiriere, cu două camere. Chiria este în jur de 120 lei pe lună. La 3 camere este 150 lei și 200 lei la 4 camere. Apartamentul pe care îl închiriem era locuit, dar a murit chiriașul și n-are moștenitori. La repartizare, contează și vechimea cererii, sunt mai multe criterii care se iau în calcul când se face evaluarea”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

În afară de chirie, motrenii care locuiesc în unitățile locative ale municipalității trebuie să mai suporte și cheltuielile cu utilitățile. Conform autorităților, cele cu 4 camere se dau cel mai greu, pentru că facturile lunare sunt mai mari.

Vizualizări: 1,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: