Noi restricții pentru persoanele care vin în România de sărbători

Cei care intenţionează să călătorească în luna decembrie trebuie să ştie că vor avea parte de restricţii la revenirea în ţară. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat o serie de noi măsuri pentru persoanele care intră pe teritoriul României iar regulile intră în vigoare vineri, 10 decembrie, și vor fi valabile până pe 8 ianuarie 2022.

Dacă aţi planificat o vacanţă de sărbători trebuie să aveţi grijă unde anume mergeţi şi mai ales când reveniţi în ţară, pentru că aţi putea avea parte de carantină. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat că, începând de vineri, 10 decembrie, unele persoane care vor intra pe teritoriul României vor fi obligate să stea în carantină timp de 14 zile. Persoanele care vin din zona verde sau galbenă și nu prezintă dovada vaccinării sau a faptului că au trecut prin boală în ultimele 6 luni (certificat verde) sau un test PCR negativ recoltat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară vor intra în carantină pentru 14 zile.

Cei care se întorc dintr-o țară aflată în zona roșie și nu prezintă certificat verde sau test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore vor fi obligate, de asemenea, să stea în carantină pentru două săptămâni.

În ceea ce privește persoanele care nu sunt vaccinate și nici nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, dar au un test PCR negativ făcut cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în țară, acestea vor fi nevoite să stea în carantină timp de 10 zile, la intrarea pe teritoriul României.

Nu se aplică măsura carantinării la întoarcerea în țară copiilor mai mici de 12 ani. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, indiferent de zona din care vin, este nevoie de un test PCR negativ recoltat cu 72 de ore înainte.

Românii care nu au certificat verde și care se întorc din zona roșie, dar nu stau pe teritoriul României mai mult de 72 de ore de la momentul intrării în țară sunt exceptați, de asemenea, de la carantină. În cazul în care nu părăsesc țara în următoarele 3 zile, vor intra în carantină începând din a 4-a zi, pentru o perioadă de două săptămâni. Excepție de la carantină fac și persoanele aflate în tranzit și care nu petrec mai mult de 24 de ore pe teritoriul țării noastre.

Vizualizări: 1,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: