NOU! Punct de sacrificare a mieilor și la Tismana. Taxă ZERO la târg!

Oportunitate pentru gorjenii care vor să cumpere carne de miel sau ied pentru masa de Paște. Un nou centru de sacrificare a fost autorizat și pus în funcțiune la nivelul județului Gorj, chiar în cadrul târgului săptămânal de la Tismana. Vânzătorii nu plătesc vreo taxă în cadrul acestui târg. Nici măcar taxă de asomare nu va fi percepută, anunță autoritățile locale.

Primii miei vii au fost vânduți încă de duminica trecută în târgul de la Tismana. Autoritățile locale au obținut avizele necesare și pentru ca în cadrul acestei piețe să poată fi sacrificații mieii de Paște.

În aceste condiții, administrația locală a luat decizia de a ține deschis târgul, zilnic, până sâmbătă, inclusiv. ”Avem punct de sacrificare, temporar, aprobat de DSVSA. Am primit avizul luni. În cadrul târgului se pot vinde miei și iezi în viu, dar și sacrificați. Am cumpărat asomator, avem apă, curent, platformă betonată, boxe în aer liber și pe care le-am închis cu material opac, să nu se vadă momentul sacrificării. Să vedem câți dintre crescători vor aprecia și vor veni aici să vândă. Au mai fost doritori din partea oamenilor, de asta am și făcut treaba asta, în duminicile în care au fost cele trei ediții ale târgului. Cei care au număr mic de animale și nu-și permit să meargă la târgul de la Motru, de la Târgu Jiu”, a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Primăria a investit circa 700 de lei pentru amenajarea spațiului de sacrificare a mieilor. Mai mult au durat procedurile de autorizare, spun autoritățile locale. Cei care vor merge să cumpere sau să vândă miei sau iezi în târg nu vor plăti vreo taxă, garantează autoritățile locale. ”Nu am pus nici taxă de asomare. Avem un salariat de la primăria care va face și lucrul acesta gratuit. Au fost miei în târg și astăzi (n.red. miercuri, 24 aprilie), vreo 12, aduși la sacrificare. Erau ai aceluiași crescător. Sper ca joi și vineri, care sunt zile de vârf, să vină în număr mare, și vânzători, și cumpărători”, a explicat primarul din Tismana.

Centre de sacrificare autorizate temporar de Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Gorj cu acest prilej mai funcționează la Târgu Jiu, Motru și Novaci. ”La nivelul județului Gorj s-au sacrificat până la acest moment în jur de 300 de miei. Prețurile de vânzare au variat între 20 și 25 de lei pe kg. Estimăm că până în sâmbăta Paștelui vor fi sacrificați, în tot județul, în jur de 4000 de miei”, a declarat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 2,948

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: