NOU: Clinică veterinară mobilă, în Gorj

Asociația Pro Animals din Târgu Jiu demarează, la jumătatea lunii iulie, un program de sterilizare și castrare gratuită a câinilor și pisicilor din Gorj. Programul se desfășoară în cadrul singurei clinici veterinare mobile existente în județ.

Clinica a fost achiziționată de către Asociația Pro Animals, în luna mai 2016, cu ajutorul organizației Pro Animals Finlanda, din dorința de a veni în sprijinul autorităților, dar și a cetățenilor, cu o soluție eficientă, umană și civilizată pentru rezolvarea problemei câinilor și pisicilor fără stăpân.
Potrivit Pro Animals, este singura clinică mobilă din țară, deținută de către un ONG de profil, dotată la standarde europene, cu echipament necesar intervențiilor chirurgicale. Scopul principal este controlul reproducției și reducerea, în timp, a numărului animalelor fără stăpân, prin derularea unor Campanii de Sterilizări Gratuite a câinilor și pisicilor, în colaborare atât cu primăriile din județul Gorj, cât și cu persoane private/ONG-uri/instituții. ”Clinica Veterinară Mobilă se va deplasa oriunde în județ, acolo unde există cereri, drept urmare așteptăm ca primăriile interesate, dar și iubitorii de animale, să ne contacteze. Acest program va fi oferit gratuit, în limita fondurilor disponibile, cu susținerea organizațiilor partenere din Finlanda și Germania. Prin intermediul Clinicii Veterinare Mobile se va acorda și asistență medical- veterinară gratuită câinilor și pisicilor fără stăpân”, au spus reprezentanții Pro Animals. Inaugurarea Clinicii Mobile va avea loc pe data de 14 iulie 2016, iar în perioada 15-20 iulie aceasta se va afla în câteva mini-campanii în mai multe localități din județul Gorj.
Prezenți la inaugurare vor fi și reprezentații Pro Animals Finlanda. Menționăm faptul că Asociația Pro Animals deține un adăpost privat cu peste 900 de animale (850 câini, pisici, cai) și încă de la înființare, a susținut activitatea unor adăposturi publice.

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: