Novaci: Sediu nou pentru pompieri, jandarmi și Salvare

Pompierii, jandarmii, medicii și asistenții de la Salvare vor avea un sediu comun, în orașul Novaci. Astfel, speră autoritățile, și timpul de răspuns va fi mai rapid într-o situație de urgență. De asemenea, salvatorii vor sta într-o clădire decentă pentru că, în prezent, sediile sunt vechi și degradate.

Primarul din Novaci a transmis că, în curând, atât pompierii, cât și jandarmii și personalul de la Ambulanță din zonă se vor muta în „casă” nouă. Dumitru Leuștean spune că s-a inspirat din Franța pentru această investiție.

“A fost ultima zi când s-au depus proiectele pentru licitație pentru drumurile din zona Rânca. Sunt o serie de firme care s-au înscris. Am mai avut licitație pentru piața agroalimentară. Vom avea un centru ISU, în care se vor muta, în viitorul foarte apropiat, ISU, Salvarea și jandarmii. La momentul actual, atât ISU, cât și Salvarea au sedii necorespunzătoare. Este un model pe care l-am văzut în Franța. Sunt situații în care e foarte importantă și o secundă. Am analizat această chestiune și consider că e foarte utilă și pentru Novaci, și pentru localitățile învecinate”, a declarat primarul din Novaci, la Radio Accent.

Vizualizări: 2,336

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: