Nu aruncați cojile de ouă rămase de la masa de Paște. Sunt benefice pentru grădină și pentru arici

De Paște vopsim cu toții zeci de ouă și ne alegem cu cantități mari din coaja acestora. Din păcate majoritatea avem tendința de a le arunca dar coaja de ou este o comoară ce poate fi folosită de grădinari pentru legumele de primăvară.

Cojile rămase de la ouăle vopsite se pot refolosi în grădină cu efecte nebănuite. În plus din bucătărie au rămas li coji de ouă de la cele folosite la cozonaci și prăjituri și ar fi bine să le colecționați și pe acelea.

Șe știe că marii dușmani ai unei grădini perfecte sunt insectele nedorite și gândacii și, pentru a nu da o sumă colosală de bani pe substanțe chimice care îi vor ține departe pe dăunători  vă pot veni în ajutor cojile de ouă.

Cojile de ouă ne pot proteja grădina de insecte sau gândaci, iar acest truc trebuie să îl avem în vedere de fiecare dată când folosim ouă, nu numai de Paște. Tot ce trebuie făcut este să zdrobești foarte bine cojile de ouă, după care să le poți  pune în pământ. După ce acestea vor intra în sol grădina va fi diferită pentru că insectele nedorite nu vor mai ataca plantele.

Cojile de ouă zdrobite trebuie răspândite în jurul plantelor, iar mirosul neplăcut al acestora poate ajuta la respingerea unor dăunători precum melcii și limacșii, care preferă plantele tinere și fragede. De asemenea, cojile de ouă zdrobite pot ajuta la îmbunătățirea solului, deoarece conțin calciu, potasiu și alte minerale importante pentru plante.

Și mai important este faptul că aceste coji de ouă pot fi un bun îngrășământ natural pentru grădină sau plantele de interior. Cojile de ouă sunt bogate în calciu, potasiu și alte minerale, care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății plantelor și la creșterea producției. Pentru a folosi cojile de ouă ca îngrășământ, acestea trebuie să fie zdrobite în bucăți mici, astfel încât să se poată descompune ușor în sol. Apoi, bucățile de coji de ouă pot fi împrăștiate în jurul plantelor sau pot fi amestecate cu solul din ghivece sau din grădină.

În plus trebuie să știți că aceste coji de ouă pot fi și elementele necesare în hrana aricilor, prietenii grădinilor care vă scapă de nedoriții șerpi sau de șoarecii de grădină.

Cojile pot constituii hrană pentru arici, iar dacă îți dorești ca micuții paznici ai grădinii să stea în apropierea casei tale, tot ce trebuie să faci este să lași câteva coji de ouă în colțurile grădinii, eventual un tufiș unde să stea ascunși de soare,

Aricii se pot hrăni cu șerpi, eu sunt animale omnivore, care consumă o varietate de alimente, inclusiv insecte, larve, melci, râme, șopârle, și alte animale mici. În funcție de zona geografică, specia de șerpi din zonă și preferințele alimentare individuale, unii arici pot consuma și șerpi. Cu toate acestea, hrana obișnuită a aricilor constă în principal din insecte, melci, greieri sau gândaci.

Vizualizări: 1,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: