O avarie pe conducta Izvarna lasă mai multe localități fără apă

Un număr de 10 localități din Gorj vor rămâne timp de două zile fără apă din cauza unei avarii pe conducta de alimentare. Este vorba de localitățile care se alimentează din conducta de transport Izvarna-Craiova: Tismana, Godinești, Ciuperceni Cîlnic, Telești, Rovinari, Bîlteni, Plopșoru, Brănești și Țânțăreni. "Compania de Apă Oltenia S.A. anunță întreruperea alimentării cu apă potabilă în localitățile de pe traseul conductei de transport apă potabilă Izvarna-Craiova în intervalul miercuri 18.01.2017, ora 09:00- joi 19.01.2017, ora 24:00, pentru remedierea unei avarii la această conductă, produsă în Comuna Plopșoru, Satul Olari, județul Gorj, la intersecția DN6 cu Drumul de exploatare minieră Urdari", se arată în anunțul Companiei de Apă Oltenia.
Autoritățile locale din Rovinari spun că nu vor fi probleme în oraș pentru că se alimentează pe două linii, iar când vor fi făcute lucrările pentru remedierea avariei va putea fi folosită una dintre acestea. La Bîlteni, însă, primarul Vasile Vlăduleanu speră ca lucrările să nu dureze mult pentru că toată comuna se alimentează de la această conductă. "Depinde cât va dura intervenția. Avem bazine de 800 metri cubi, le avem pline, am putea să supraviețuim o zi fără apă", a declarat primarul din Bîlteni.
Și la Godinești au fost probleme, dar în ceea ce privește alimentarea cu gaze. Circa 100 de gospodării din satele Godinești, Arjoci, Câlcești, Pârâu de Vale și Părâu de Pripor nu au avut gaze luni până spre seară după ce pe conductă s-a format un dop de gheață, undeva la intrarea spre Mătăsari. Toate școlile din Godinește au centrale pe gaze, iar dacă avaria nu era remediată repede autoritățile au spus că erau nevoite să cumpere radiatoare.

Vizualizări: 1,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: