O elevă de 14 ani: „Violenţa mutilează oameni“

Au spus Nu împotriva violenţei şi au câştigat. Este vorba de sase elevi ai mai multor şcoli din municipiul Târgu Jiu care au fost premiaţi de Grupul Împotriva Violenţei Domestice. Cele mai frumoase eseuri şi desene au fost premiate cu diplome, cupe şi daruri. 

Grupul Împotriva Violenţei Domestice împreună cu Asociaţia “Inimi de Gorjeni” i-a provocat pe elevii din clasele I-VIII de la Şcoala Alexandru Ştefulescu, Şcoala Gheorghe Tătărăscu şi Şcoala Sfântul Nicolae la o competiţie de desene şi eseuri prin care să-şi expună fiecare viziunea în ceea ce priveşte stoparea violenţei sub orice formă. Evenimentul s-a desfăşurat sub egida „Europa nu iubeşte violenţa”. „Participanţii au fost împărţiţi pe categorii de vârstă. Cei de la clasele I-IV au participat la secţiunea Desen, iar clasele V-VIII pentru secţiunea Compunere şi Eseu. Copiii s-au arătat entuziasmaţi”, a declarat Corina Drăgan, consilier în cadrul Direcţiei Generale şi Protecţia Copilului Gorj. 

Locul I la secţiunea Eseu a fost câştigat de Ramona Maria Cercelanu elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Generală Alexandru Ştefulescu din Târgu Jiu. “Sunt mândră că am câştigat premiul cel mare, am vrut să scot în evidenţă prin compunere că putem fi oameni mai buni şi că violenţa chiar strică. Este un lucru care strică lumea, care mutilează oamenii. Ar trebui, în primul rând să luăm exemplu de la oamenii cei mai buni”, a spus Ramona Maria Cercelanu. Din Grupul Împotriva Violenţei Domestice fac parte reprezentanţi de la majoritatea instituţiilor printre care Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau  Inspectoratul Şcolar Judeţean. 

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: