O primărie din Gorj demolează mai multe blocuri. Află motivul!

Mai multe blocuri de locuinţe din comuna gorjeană Mătăsari vor fi demolate. Construcţiile au fost ridicate pe vremea lui Ceauşescu, dar nu au mai fost terminate, pentru că minerii cărora le erau destinate au plecat la sfârşitul anilor ’90, fiind disponibilizaţi. Blocurile părăsite dau un aspect urât centrului comunei, aşa că primăria a luat decizia să le demoleze.

Responsabilii din primăria Mătăsari lucrează în prezent la un proiect pentru demolarea blocurilor nelocuite din localitate. Documentaţia va fi finalizată până în luna martie, spun reprezentanţii primăriei. Conform primarului Gheorghe Gaşpăr, aceste blocuri au rămas nelocuite după plecarea minerilor în perioada 1997-2000, cauzată de închiderea minelor.

Nu toate blocurile sunt ale primăriei, o parte din acestea fiind ale unei persoane din Bucureşti. Autorităţile locale speră să obţină fonduri externe în vederea demolării lor. Au în plan să ecologizeze zona, să înfiinţeze spaţii verzi sau poate chiar un centru comercial în parteneriat public-privat. În acest fel, autorităţile vor să schimbe faţa localităţii, blocurile fiind inestetice şi reprezentând un pericol pentru cetăţeni. "Vrem să le demolăm cât mai repede. Având în vedere că populaţia scade pe an ce trece, nu ne sunt necesare aceste locuinţe. Este clar că nu vor mai fi vreodată atâţia locuitori câţi au fost. Am decis să le demolăm având în vedere aspectul necorespunzător, dar şi pericolul public pe care îl reprezintă", a declarat Gheorghe Gașpăr, primarul comunei Mătăsari.

Nici celor care au rămas în Mătăsari nu le place să locuiască în vecinătatea acestor blocuri părăsite. Înainte de 1989 în Mătăsari locuiau circa 12.000 de persoane. După închiderea unităţilor miniere, numărul locuitorilor a scăzut la jumătate.

Galerie foto



Vizualizări: 12,641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: