O reţetă de vară. Cheesecake cu caise

Au apărut deja pe tarabe zemoasele şi parfumatele caise, o sursă excelentă de vitamine, minerale şi fibre.  Caisele conţin o mare cantitate de betacaroten, care protejează inima şi pielea. Previn tulburările digestive şi constipaţia cronică, combat astenia şi stările depresive şi contribuie la prevenirea unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de prostată. De asemenea, luptă împotriva insomniei şi a pierderilor de memorie.  Pentru cei care vor să le încerce şi altfel decât în forma lor naturală, avem o reţetă simplă, care nu necesită coacere.

Ingrediente pentru blat:
150 grame nuci

120 grame biscuiţi (simpli sau digestivi)

2 linguri cacao

3 linguri miere

2 linguri lapte

Ingrediente pentru cremă:
500 grame mascarpone

2-3 linguri zahar pudra

o jumătate de fiolă esenţă de vanilie

sare

Ingrediente pentru piureul de caise:
600 grame caise, fără sânburi

100 grame zahăr

un pachet de gelatina foi

Mod de preparare:

Caisele se spală, se scot sâmburii şi se taie în bucăţi mici. Se pun pe foc mic, împreună cu zahărul, circa 12 minute, amestecând din când în când. Se lasă câteva clocote, până când caisele se sfărâmă. Foile de gelatină se pun în apă rece, pentru hidratare, cam 5 minute. Se storc şi se pun apoi în pireul de caise fierbinte. Se amestecă bine şi apoi se lasă să se răcească.

Pentru a face blatul, punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie şi se mixează bine până se mărunţesc nucile şi biscuiţii. Compoziţia se toarnă apoi în tavă şi se presează cât mai omogen. Tava cu blatul se pune în frigider, până se pregăteşte crema. Aici procesul e la fel de simplu. Se amestecă toate ingredientele, până se omogenizează. Se pune crema peste blat şi se nivelează. Apoi se toarnă piureul de caise răcit. Tava se pune la frigider pentru circa trei ore, pentru a se întări crema de caise. Poftă bună!

Galerie foto


Vizualizări: 2,533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: