Obligat să restituie sporul primit

Un şofer al Serviciului de Ambulanță Județean Gorj este obligat să restituite sporul de radiații primit în perioada 2018 - 2020.


“Serviciul Județean de Ambulanță Gorj a solicitat instanței de judecată ca pârâtul să fie obligat la plata sumei de 3.693 lei, reprezentând spor de radiaţii in procent de 10%, acordat nelegal in perioada martie 2018 - februarie 2020, solicitând, de asemenea și cheltuieli de judecată”, conform documentului eliberat de instanţă.

Potrivit informaţiilor furnizate de Curtea de conturi, un astfel de spor nu trebuia să îi revină salariatului: „Curtea de Conturi a României - Camera de Conturi Gorj a reținut că pârâta a achitat nelegal sporul pentru radiații în procent de 10%, deși acest spor nu este prevăzut în niciunul dintre actele normative care reglementează stabilirea drepturilor salariale și a altor drepturi cuvenite personalului contractual din serviciile de ambulanță”.

Sporul de radiații nu a fost acordat în baza unor clauze ale unui contract colectiv de muncă, astfel Curtea de Apel Craiova a stabilit că salariatul trebuie să dea banii înapoi.

Vizualizări: 2,210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: