Pandurii, trompetele lui Ciurel

Gabriel Căldăruşe, liderul sindical creat de Ciurel, a cam amuţit în ultima vreme. Nici politicienii din PSD nu se prea mai înghesuie să-i facă ode celui mai bun manager din toate timpurile, care îi convingea de fiecare dată că „şandramaua” e pe profit, deşi pierderile băteau recorduri de la un an la altul. Ba chiar vicepreşedintele PSD Gorj, Ciprian Florescu, i-a transmis lui Ciurel prin presă că nu mai are loc în partid.

Cum manipularea a fost punctul forte în ultimii ani al oamenilor din jurul lui Ciurel, acum la imaginea de mare manager lucrează indirect jucătorii, antrenorul şi preşedintele de la Pandurii. De când nu mai e Ciurel director la principalul finanţator, CE Oltenia, toată lumea e nemulţumită la Pandurii. Salariile erau întârziate şi pe finalul mandatului lui Ciurel, dar atunci nu comenta nimeni. Că se făceau cheltuieli pe datorie, convinşi fiind cei de la Pandurii că o să vină milioanele de euro de la CEO. Că au tot venit şi în anii în care pierderile erau uriaşe.

Nu spune nimeni că sportul din Gorj nu mai trebuie finanţat. Pentru că nu este vina nimănui că Gorjul este un judeţ monoindustrial, în care nu există alţi investitori suficient de puternici care să sponsorizeze sportul. CE Oltenia are şi obligaţii sociale faţă de acest judeţ, iar susţinerea sportului este una dintre ele. Dar asta nu înseamnă să finanţeze luxul. Pandurii a avut în această iarnă cel mai scump cantonament din Liga I, în Spania, deşi putea merge de cinci ori mai ieftin în Turcia. Iar, la revenirea din luxosul cantonament, au început să se plângă de faptul că au terminat banii. Şi cred că dacă pun jucătorii să mintă în presa centrală că se antrenează cu raţele şi gâştele, o să deschidă cineva robinetul cu bani.

Antrenorul Iordănescu a avut chiar tupeul să spună în presă că banii produşi de jucători, prin munca lor, adică banii din drepturile de televizare, au fost folosiţi pentru plata unor datorii vechi. Dar când clubul a primit milioane de euro anual din munca minerilor şi energeticienilor cum a fost? Cum adică, plata unor datorii vechi? Nu au fost făcute tot de ei? Că doar nu pot să spună şi acum că mai plătesc greaua moştenire de la Condescu. Au trecut nişte ani de atunci, nişte ani în care au tot primit bani pe jucătorii vânduţi de fosta conducere.

Vizualizări: 619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: