Panouri de protecție în zona depozitului de cărbune Roșia

CE Oltenia va monta panouri de protecție în zona depozitului vechi de cărbune al carierei Roșia ce urmează să fie redeschis. „Se apucă de săptămâna aceasta să monteze un panou de protecție, dintr-o parte în alta, de-a lungul benzii. Discuția a fost că nu vor depozita cărbune acolo până nu vor face acest panou de protecție. Dacă depozitează cărbune înainte, le-am spus că ies cu tot orașul în stradă și ne punem în fața benzii. Momentan, pentru a elimina zgomotul și praful, cred că ar fi suficient acest panou. Dacă ar pune și o stropitoare, ar fi și mai bine”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Nu de puţine ori, rovinărenii care locuiesc în zona vechiului depozit s-au plâns de zgomotul infernal și de praful de cărbune. I-au invitat chiar pe șefii CE Oltenia în locuințele lor. „Nu putem ține geamurile deschise că ne troncăne concasarea în cap foarte tare, trebuie să dăm sonorul la televizor la maxim. Să vină organele competente la mine la apartament să doarmă numai o noapte și să se măsoare nivelul zgomotului de la mine din casă și să spună dacă se poate locui în D-uri”, a spus Ilie Calotă, din Rovinari.  

Panourile vor avea o înălțime de cinci metri și vor fi amplasate în zona blocurilor aflate în apropierea benzilor transportoare și a depozitului de cărbune. CE Oltenia intenționează să folosească acest depozit, chiar dacă nu este autorizat din punct de vedere al protecției mediului, pentru a putea face față necesarului de materie primă pentru termocentrale în iarna ce vine. Compania a demarat procedurile în vederea obținerii unei hotărâri de guvern pentru redeschiderea depozitului. Noul depozit, care va fi departe de case și blocuri, va fi gata abia anul viitor. Primăria Rovinari a cumpărat terenurile din zona benzii de cărbune a vechiului depozit și are în plan să realizeze un parc, pe fonduri europene. 

Vizualizări: 1,269

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: