Panourile cu greșeli, înlocuite. „Dorel” de la Centrul „Brâncuși” încă nu a fost sancționat!

Panourile care îi avertizează pe turişti să nu distrugă operele lui Brâncuşi vor fi înlocuite, joi, după ce jurnaliştii au sesizat că sunt pline de greşeli de exprimare. Oficialii Primăriei Târgu Jiu au transmis că vor face verificări pentru a se găsi vinovatul. Cel care a făcut orașul de râs lucrează la Centrul de Promovare și Cercetare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. De altfel, instituția a transmis o notă explicativă Primăriei Târgu Jiu și se așteaptă luarea deciziilor care se impun în acest caz. Cert este că persoana care va fi găsită responsabilă va suporta costurile înlocuirii panourilor, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Textul care le aducea la cunoştinţă vizitatorilor despre noile reguli de protejare a operelor era următorul: „Se interzice: Contactul fizic al vizitatorilor cu operele, a persoanelor cu câini sau alte animale, biciclete, role, skateboard-uri, precum şi alte vehicule cu sau fără motor, cu excepţia serviciilor de salubrizare şi aprovizionare, precum şi laboratoarele mobile.”

De altfel, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, există două panouri informative, cu detalii despre opera lui Brâncuși, care au fost traduse greşit în limba engleză. De doi ani se promite înlocuirea lor, însă oficialii Primăriei Târgu Jiu dau vina pe birocrație.

Vizualizări: 1,768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: