Părinţii care au copii la şcoala 7 ameninţă IŞJ cu judecata

Peste douăzeci de persoane s-au adunat ieri pentru a protesta împotriva deciziei Inspectoratului Şcolar (IŞJ) Gorj de a comasa Şcoala Generală Nr.7 cu Şcoala Gnerală Nr. 2 din Târgu Jiu.  Dacă nu se va găsi o soluţie, părinţi ameninţă că vor da în judecată conducerea IŞJ Gorj.

La Şcoala Generală Nr.7 învaţă peste 180 de elevi din cartierele mărginaşe ale municipiului Târgu Jiu, fiind singura şcoală pe o rază de aproximativ 10 km. Decizia Inspectoratului Şcolar Gorj de a transfera elevii la Şcoala Generală Nr.2 i-a nemulţumit încă de la început atât pe elevi, cât şi pe părinţii acestora.

Ieri peste 20 de părinţi s-au adunat pentru a protesta faţă de această decizie luată de ISJ Gorj, şi ameninţă conducerea instituţiei cu acţionarea în instanţă. Oameni susţin că nu au bani să le dea copiilor pentru a face naveta până la Şcoala Generală Nr 2, acolo unde vor fi mutaţi. Mai mult decât atât, elevilor care provin din familii sărace, li se asigura masa la cantina socială care se află în apropierea unităţii de învăţământ, lucru care la şcoala nr.2 nu se va mai întâmpla. „Imaginaţi-vă ce ar însemna să trebuiască să-i dau copilului meu zilnic 8 lei pentru navetă, iar eu nu am serviciu pentru că am fost dat afară. Cât ar venii pe lună- Iar pe deasupra trebuie să-i mai dau şi bani de cărţi şi bani de buzunar. Nu suntem de bani gata ca alţii. Sunt copii care vin din cartierele unde sunt locuinţele sociale date de primărie. Copii ăştia primesc o masă pe zi la cantina socială. Ce vor face dacă nu li se va mai da masa asta-”, declară unul dintre părinţii revoltaţi.

Oamenii sunt decişi să dea în judecată conducerea IŞJ Gorj, în frunte cu inspectorul şef Justin Paralescu. 

Un alt protest pe 20 martie

Pe de altă parte reprezentanţii IŞJ Gorj susţin că nu se tem de ameninţările părinţilor şi fac doar ceea ce este mai bine pentru elevi. „În ţara asta orice om e liber să facă ce doreşte. Să se adreseze justiţiei. Eu am convingerea că măsura pe care noi încercăm să o luăm are un beneficiar cert şi anume elevul. Că mai sunt şi alţi beneficiari cum sunt părinţii, în sensul că elevii învaţă în condiţii mai bune decât acum, poate asta este răsplata”, declară Gheorghe Mitescu, inspector şef adjunct ISJ Gorj.

În cazul în care nu vor fi luaţi în calcul, iar comasarea celor două unităţi de învăţământ va avea loc, părinţii spun că pe 20 martie vor protesta în faţa Prefecturii.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: