Pește oceanic la Sărbătoarea Păstrăvului de la Tismana

Cetățenii orașului Tismana sunt invitați la petrecere luni, 25 martie, de Blagoveştenie. Administrația locală se pregătește de bâlciul de Buna Vestire, dar și de Sărbătoarea Păstrăvului. 400 de porții de peşte, în special oceanic, cu mămăliguţă, pun la bătaie, iar primarul Marian Slivilescu promite că va aduce și în acest an damigeana cu vin de acasă pentru a-i cinsti pe cei care vor veni la târgul de primăvară.

Manifestările din acest an vor fi mai restrânse decât în anii trecuți, spun autoritățile locale. Primăria nu a alocat bani din bugetul local pentru organizarea evenimentelor, cheltuielile fiind suportate de aleșii locali, din propriul buzunar. ”De vreo 7 ani facem și promovarea păstrăvăriilor din zonă. Anul acesta, din cauza lipsei bugetului, nu am putut să facem nimic deosebit, în sensul că n-am putut face contracte. Vom realiza doar un mic spectacol cu copiii noștri, cu grupurile care sunt instruite de cei de la Școala Populară de Artă și cu elevii de la liceu și gimnaziu. Ceva mai modest, în centrul civic”, a declarant Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.

Participanții la sărbătoare vor putea degusta peștele cu mămăliguță pe care îl oferi aleșii locali. Vor primi și un pahar cu vin, din partea primarului. ”O să încercăm să dăm și anul acesta vreo 400 de porții de pește cu mămăliguță. Păstrăv nu o să avem decât 120 de bucăți, pentru restul vom da, din păcate, pește oceanic, macrou. Luăm un pește mai mic, până la 18-20cm, să se poată frige mai ușor, iar, în al doilea rând, din cauza prețului. Nu ne permitem să dăm, pentru că toate cheltuielile vor fi suportate de noi, de consilierii locali, viceprimar și primar. Nu prea avem ajutor din partea păstrăvăriilor de aici. Avem problema asta de la început. Nu apar cu pește că nu au vitrine frigorifice, bazine în care să îi țină vii”, a explicat primarul din Tismana.

Mai în glumă, mai în serios, unii consilieri au spus că manifestarea ar trebui să se numească Festivalul Hamsiilor, dat fiind faptul că, în realitate, păstrăvul nu este vedeta în acest caz.

Spectacolul va începe la ora 11:30. Comercianții și producătorii care vor dori să-și vândă produsele în locul de desfășurare a manifestărilor nu vor plăti vreo taxă.

Vizualizări: 3,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: