Petrecere câmpenească, la Drăgoieni, de Ziua Muncii

Târgujienii sunt invitați să petreacă de Ziua Muncii. De 1 Mai va avea loc o serbare câmpenească în dumbrava de la Drăgoieni. Vor fi comercianți cu mici și bere, vor fi amenajate parcuri de distracții și vor veni meșteri populari din Gorj care vor face demonstrații pentru cei prezenți.

Petrecerea în Dumbrava Drăgoieni va începe încă de duminică. Conform reprezentanților Primăriei Târgu Jiu, au fost deja amplasate primele terase, pe spațiile solicitate de agenții economici. Cea mai plină zi va fi cea de luni, atunci când este sărbătorită Ziua Muncii. „Luni, de la ora 13.00, va fi susținut un program artistic, cu muzică de promenadă, de către Fanfara Armonia. De la ora 14 până la ora 16 va fi și un spectacol de dansuri și muzică populară al Ansamblului Profesionist Doina Gorjului. În premieră, după aceste programe artistice, se va organiza târgul meșterilor populari, în parteneriat cu Școala Populară de Artă, iar prin intermediul acestei serbări câmpenești, meșterii populari vor avea ocazia de a-și promova și comercializa obiectele tradiționale”, a declarat Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Primăria Târgu Jiu a alocat pentru această manifestare suma de 1.000 de lei. În schimb va încasa bani de la agenții economici care vor vinde produse în dumbrava din Târgu Jiu. Circa 30 de comercianți s-au interesat la primărie. Cei care solicită un spațiu pentru a-și expune marfa spre vânzare vor plăti 1,7 lei/mp.

Program Transloc

În data de 1 Mai, autobuzele Transloc vor circula după un program special. Astfel, pe traseul 9Mai-Artego, programul va fi unul normal de lucru pentru o zi de duminică, pe traseele 9 Mai- Bârsești, 9Mai-Preajba, 9 Mai-ANL, 9Mai-Artego-Preajba și 9 Mai-Ursați-Iezureni va fi un program normal pentru zilele de sâmbătă și duminică. Pe traseul 9Mai-Drăgoieni, în intervalul 6.30-8.30 frecvența va fi de 60 de minute, între 8.30 și 9.30 de 30 minute, între 9.30 și 11 de 15 minute, între 11 și 19.40 de 10 minute iar între 19.40 și 21.30 de 15 minute. Ultima plecare din Drăgoieni va fi la orele 22.   

Vizualizări: 1,651

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: