Plantarea florilor din răsadniţă în grădină

Florile crescute în răsadniţe se plantează în grădină sau în vase pentru balcon după o anumită tehnică pentru a nu le rupe rădăcinile şi într-un anumit tip de pământ. Pentru plantare se aleg vase biodegradabile care se pun direct în pământ.

Mutarea ar trebui făcută în luna aprilie sau toamna, în octombrie, dacă aţi plantat seminţele în  august, pentru că seminţele se pun în pământ în lunile februarie sau august. Mutarea se realizează uşor dacă respecţi anumiţi paşi. Dacă alegi vase biodegradabile le pui direct în sol după ce ai săpat, în prealabil, o groapă în care să încapă. Dacă nu sunt vase biodegradabile, planta se scoate cu tot cu pământ din ele şi se aşează în groapa săpată în grădină.

Pentru transplantarea plantelor în pământul grădinii, alege vase de turbă sau cuburi nutritive pentru răsaduri, complet biodegradabile şi pe care le poţi introduce cu totul în solul din grădină.

Dacă trebuie să scoţi florile din vasele în care au încolţit, pământul din răsadniţe trebuie foarte bine îmbibat cu apă. Este recomandat să pui vasul cu flori într-o găleată cu puţină apă şi să îl laşi să absoarbă apă timp de 8 ore.

Atenţie: Plantele se pun în grădină numai dacă sunt suficient de viguroase şi este de preferat să muţi răsadniţa cu flori afară cu 10 zile înainte de mutarea lor în solul din grădină, pentru ca plantele să se adapteze la condiţiile exterioare.

Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: