Poliţist anchetat pentru că a bătut un şofer

Încă un caz de „miliţian bătăuş” iese la iveală la nivelul judeţului, după anchetarea celor doi subofiţeri de la Stoina implicaţi în omorârea unui localnic, un tânăr din Mătăsari reclamând la Parchet „corecţia” pe care i-a aplicat-o un om al legii. Constantin Alionescu, de la Mătăsari, este acuzat că l-a bătut pe acesta, procurorii începând urmărirea penală împotriva sa.

Vasile Croitoru este un tânăr care s-a hotărât acum să vorbească cu jurnaliştii despre necazurile sale, după ce, luni de zile, a tot aşteptat să vadă că instituţiile statului îşi fac datoria, iar cel despre care el spune că l-a bătut să îşi primească pedeapsa. Nici vorbă despre vreo pedeapsă, până acum cel puţin, şi, ca atare, Croitoru spune că el este cel pe care Alionescu l-a bătut în plină stradă, la sfârşitul lui mai, într-o dimineaţă ploioasă. Pentru că atunci turna cu găleata, nu era secetă ca acum, tânărul s-a trezit admonestat de un poliţist pe care nu-l ştia şi care îi reproşa că l-ar fi stropit când a trecut cu maşina pe lângă el. După corecţia verbală, a urmat şi una fizică.

„Mă duceam să iau lapte şi pâine de la un magazin de la noi de acolo şi când am oprit maşina m-a strigat o persoană de pe trotuar. Mă chema la el, îmi striga că nu ştiu eu cine e el, plus că mă făcea în toate felurile. „Începătorule”, „Prostule”, mi-a zis, spunându-mi că l-aşi fi stropit când am trecut cu maşina. Eu nu îl văzusem. L-am evitat şi m-am dus la market, de unde mi-am luat ce mi-a trebuit, iar la ieşire el mă aştepta lângă maşină. Cum m-a văzut a şi sărit pe mine”, povesteşte şoferul.

Pumni şi picioare de la omul legii

Vasile Croitoru nu s-a gândit vreo clipă că o s-o încaseze zdravăn chiar de la un om al legii, în plină stradă. Ştia că poliţiştii ştiu să bată, dar se gândea că mai pe ascuns, în secţie, nu în văzul lumii. „M-a strâns bine de gât şi m-a pus jos. Îmi dădea la coaste şi mă sugruma. Tot ce cumpărasem era împrăştiat pe jos, eu eram ud şi bătut. Au venit doi poliţişti, care –au întrebat însă dacă am băut. Le-am spus că nu, că le-am arătat şi maşina că nu oprisem nici luminile la maşină, ca să plec repede. El continua să spună că l-am udat. Mi-am cerut scuze că nu îl văzusem, dar degeaba”, declară tânărul.

Scandalul a avut loc dimineaţa la ora 7.00, când la magazin veneau şi alte persoane, imaginile surprinse de camerele de supraveghere arătând că inclusiv mineri se aflau în zonă în acele momente. Nu a sărit nimeni ca să oprească bătaia, iar Croitoru are şi o explicaţie. „Normal că nu a sărit nimeni pentru că poate oamenii mă credeau pe mine un infractor. El era poliţist, avea uniformă, purta pistol şi el era cel care mă bătea”.

Urmărit penal

Pe numele poliţistului din Mătăsari s-a deschis un dosar penal în care acesta este urmărit penal pentru purtare abuzivă. Croitoru îl vede însă în continuare pe omul legii pe stradă, patrulând, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „M-a sunat ca să ne împăcăm, dar nu-l iert. Mie mi-e frică să merg pe stradă, mai ales că îl văd pe acolo prin Mătăsari cu pistolul la brâu. Nu se poate aşa ceva. Nu-i cer bani, nu vreau nimic de la el, decât legea să-i dea pedeapsa. Nu zic că nu l-oş fi udat, dar chiar şi aşa nu cred că trebuia să mă omoare în bătaie şi lui să nu i se întâmple nimic după atâtea luni”, mai spune acesta.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: