Poliţişti locali în greva foamei

Patru poliţişti locali din Târgu Jiu ameninţă că vor intra în greva foamei. Este vorba de Stelian Mihu, preşedintele sindicatului ProLex Gorj, şi membrii de sindicat Adrian Şerbănescu, Ionuţ Duţescu şi Doru Totescu. Aceştia spun că a crescut numărul abuzurilor de care se face vinovată conducerea Poliţiei Locale Târgu Jiu. Cei patru poliţişti sunt la rândul lor acuzaţi de diferite abateri, dar spun că asta este o consecinţă a faptului că au semnalat problemele din cadrul instituţiei.

Protestatarii aşteaptă soluţii pentru problemele din Poliţia Locală de la primarul Marcel Romanescu. „Nu se intră în legalitate în ceea ce priveşte funcţionarea comisiei de disciplină din cadrul Poliţiei Locale, pentru că nici în momentul de faţă Poliţia Locală nu are în comisia de disciplină un membru al sindicatului ProLex. Deci nu vor să mă consulte în vederea desemnării unui membru titular. Domnul primar trebuie să ia măsuri. Sunt rapoarte ale comisiei de disciplină din primărie unde sunt sesizate toate aceste aspecte, inclusiv ilegalitatea planului de ordine şi siguranţă publică. Sper să fie chemat directorul Poliţiei Locale şi să i se spună să înceteze cu abuzurile şi hărţuirile asupra poliţiştilor locali”, a declarat Stelian Mihu, preşedintele ProLex Gorj.

Poliţiştii locali se vor întâlni vineri dimineaţă cu primarul Marcel Romanescu. „În funcţie de rezultat, vom proceda în consecinţă”, a explicat Mihu.  

Vizualizări: 789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: