Ponta îl susține din nou pe Tudose. Fina sa, promovată pe o leafă de 30.000 de lei

Deputatul Victor Ponta a ieșit din nou la rampă la sfârșitul săptămânii trecute cu o declarație de susținere a premierului Mihai Tudose, asta tocmai când presa relata despre promovarea uneia dintre finele sale într-un important post de conducere la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Ioana Cazacu a condus în trecut și Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, în fruntea căruia a fost o perioadă și gorjeanca Maria Moța. De acum încolo, fina lui Ponta va fi într-o funcție la ASF care îi va asigura un salariu de 30.000 de lei.

Promovarea sa acolo a fost dorită de Ovidiu Wlassopol, nimeni altul decât fostul soț al ministrului muncii, Lia Olguța Vasilescu. Cazacu provine din PSD Maramureș, acolo unde Mircea Ursache, vicepreședinte al ASF, are o influență puternică.

Și în timp ce fina lui Ponta era promovată la ASF, premierul Tudose și-a numit și el finul în funcția de prefect al județului Brăila, județ din care provine, de altfel, șeful Guvernului. Când era prim-ministru, Ponta a procedat și el în mod similar, numindu-și unul dintre fini în funcția de prefect de Gorj.

După ce a luat decizia respectivă, Tudose a plecat într-o vizită în Serbia, unde s-a întâlnit cu omologi din Bulgaria și Grecia, o primă astfel de întâlnire fiind organizată de Ponta în urmă cu doi ani la Craiova. Acesta pare și motivul pentru care deputatul de Gorj îl susține pe Tudose în demersul respectiv.

 „Salut din toată inima consecvența cu care Premierul Tudose urmărește această colaborare cu vecinii noștri - o colaborare lansată la Craiova în 2015/ este în interesul absolut al României să strângă relațiile și să se coordoneze pe toate politicile regionale și europene cu Serbia, Bulgaria și Grecia. Și categoric integrarea și a Serbiei în UE ar fi un uriaș avantaj pentru noi și un gest normal pentru prietenii și vecinii noștri! Din păcate, această relație a rămas singura funcțională a României în acest moment / cu SUA (cărora le plătim 4 miliarde pentru rachete) și cu UE se ceartă Liviu Dragnea / cu China și Turcia le-a «înghețat» Klaus Iohannis/ cu «Grupul de la Vișegrad» nu pare nimic concret și strategic/ iar cel mai grav dintre toate de Republica Moldova nu se mai ocupă nimeni și îl lăsăm pe iresponsabilul Băsescu să îi năucească și păcălească pe metodele lui aplicate și pe spinarea noastră! Cu excepția «Grupului de la Craiova», politica noastră externă este «. dar lipsește cu desăvârșire»”, a menționat Victor Ponta pe contul său de Facebook.

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: