Ponta, omul lui Măgureanu?! La fel și „Pro România”!

Greu de imaginat acum un an de zile, dar, miercuri, fostul bun amic al lui Victor Ponta, Bogdan Diaconu, de la Partidul România Unită, a ieșit la rampă cu o declaraţie menită să îi mai taie deputatului de Gorj din elanul pe care îl avea în lupta contra lui Liviu Dragnea.

În campania electorală de acum un an, imaginea lui Ponta a fost folosită atât de PSD, dar și de PRU, confuzia în rândul alegătorilor fiind evidentă. PRU nu a intrat însă în Parlament, iar Ponta a ajuns și el, între timp, să nu mai fie în PSD, toamna aceasta înfiinţând Partidul Pro România.

Acum Bogdan Diaconu vine și spune, alături de câteva fotografii, că „Pro România” este o firmă de consultanţă pe care a înfiinţat-o în 1997 chiar Virgil Măgureanu. Și tot fostul șef al SRI ar fi cel care în 2002 i l-a prezentat lui Adrian Năstase pe Ponta pentru a-l introduce în politică. Bogdan Diaconu spune că face dezvăluirile respective pentru că s-a săturat să-l vadă pe Măgureanu prezent indirect în politica românească după atâta timp, afirmaţiile sale dând însă apă la moară celor care au tot vorbit de-a lungul anilor de apartenenţa lui Ponta la o structură de informaţii secrete.

„Care este legătura dintre cele două poze? O fi Ponta? Nu! Este dl. Virgil Măgureanu! Este patronul primei poze și fotograful pozei din dreapta! Voi spune multe! Lucrurile sunt atât de alambicate încât nu știu cu ce să încep! Dar să accept ca Virgil Măgureanu să mai păpușeze scena politică din România în 2017 nu mai pot! Dragă Codruţa, verifică te rog ce contracte a avut poza din stânga cu marile companii de software din România și din afară (dacă vrei amănunte dă un whatsapp)! Asta ar fi cu adevărat o investigaţie cu care DNA ar putea ajuta societatea românească!  Victor, când erai un tânăr procuror te-a dus Bitner și Măgureanu la Năstase! Foarte frumos! Dar la aproape 20 de ani să îţi impună Măgureanu numele partidului! Pro România este una din ideile puţine și fixe ale lui Virgil Măgureanu! Ești tare, Victore!”, a scris Diaconu pe contul său de Facebook, dând de înţeles că ar putea urma și alte dezvăluiri în perioada următoare.

Pentru stiripesurse.ro, Ponta a negat categoric orice implicare a lui Măgureanu în activitatea sa politică, și, la fel ca Daniel Constantin, liderul Pro România, a declarat că ideea înfiinţării partidului nu i-a aparţinut fostului șef al SRI. „Nu îl cunosc personal pe Virgil Măgureanu și nu am vorbit niciodată. Denumirea de «Pro Romania» a fost iniţiată de Daniel Constantin, în primăvară, când eu eram încă membru PSD. Toate aceste mizerii și minciuni pe care Dragnea le transmite prin diverși interpuși sunt produsul panicii după rezultatul alegerilor de la Deva - sunt convins că din ce în ce mai mulţi votanţi PSD vor veni alături de Pro România, dezamăgiţi de confiscarea Partidului de către  «Cartelul de la Teldrum» și de faptul că se dovedește că au fost minţiţi în 2016”, susţine Victor Ponta.

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: