Ponta, sătul de baronii din PSD, dar susținător al Guvernului Tudose

Victor Ponta aproape că s-a jurat, joi, că nu o să mai apere „baroni lacomi”, într-o postare pe Facebook el mărturisind că în alegerile din 2014, când Klaus Iohannis îi prezenta lista cu politicienii super-bogați pe care îi are PSD, le lua apărarea acestora, chiar dacă poziția respectivă l-a dezavantajat în ochii alegătorilor.

Deputatul de Gorj a luptat prima dată cu un baron al PSD în 2004, când a venit la Târgu Jiu pentru a-l îndepărta pe Nicolae Mischie din fruntea filialei pentru ca, mai apoi, să îi ia locul pentru ani buni de zile. Acum, în lupta pe care o are cu Liviu Dragnea, îl consideră pe acesta ca fiind principalul baron din partid, unul pe care l-a apărat până nu demult. „Nu o să mai apăr niciodată baroni lacomi care au crezut că legea și oamenii sunt simple instrumente cu care ei și familiile lor să se îmbogățească fără rușine!”, a spus Ponta.

Și în timp ce deputatul de Gorj îi înfierează cu mânie proletară pe bogătanii ce i-au fost colegi de partid ani de zile, când vine vorba să își exprime un vot împotriva PSD nici vorbă. Ponta a anunțat că nu se va alătura partidelor din opoziție care vor depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Spune că nu vrea să procedeze ca Dragnea care a dat jos un Guvern PSD printr-o moțiune inițiată de PSD. Ponta afirmă că va susține însă abrogarea modificărilor „aberante” din Codul Fiscal care vor provoca de la 1 ianuarie un „haos uriaș”. Un vot alături de opoziție ar urma să fie dat de acesta și atunci când va veni vorba de îndepărtarea lui Dragnea din fruntea Camerei Deputaților, dar până atunci mai e de așteptat.

Vizualizări: 372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: