Pregătiri de anvergură la Godineşti. Începe Festivalul Tineretului!

Comuna gorjeană Godineşti va îmbrăca straie de sărbătoare. Autorităţile locale vor organiza sâmbătă şi duminică cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Tineretului. Pregătirile pentru sărbătoare sunt în toi, iar administraţia locală a realizat investiţii în zona de desfăşurare a manifestărilor. Timp de două zile, artiştii invitaţi vor întreţine atmosfera pentru cetăţenii comunei.

Festivalul-concurs este destinat soliştilor vocali, instrumentiştilor, dansatorilor, tarafurilor tradiţionale şi costumelor populare. Manifestările vor debuta sâmbătă după-amiază cu un spectacol artistic. Elevii Şcolii Gimnaziale din Godineşti vor prezenta un program artistic, intitulat „Drumul Unirii”, cu ocazia Centenarului. Ulterior, pe scenă vor urca copiii din zonă, elevi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu, care vor dansa şi vor avea reprezentanţii la vioară. Toate aceste manifestări vor fi urmate de un spectacol oferit de vestitul taraf de la Pârâul de Pripor.

„În încheierea concertului tarafului, vor cânta artiştii Nicu Fâciu şi Ionuţ Tudorescu, renumiţi interpreţi de muzică populară. Duminică, începând cu ora 15, va avea loc festivalul-concurs dedicat tinerilor între 15 şi 35 de ani. Va fi un concurs pe mai multe secţiuni, solişti vocali, trupele de dansuri, tarafurile. Participanţi vor fi din tot judeţul. Deja şi-au anunţat participarea peste 15 formaţii. Vor participa în primul rând din zonele apropiate, Tismana, Peştişani, Arcani, Padeş, care sunt renumite pentru folclor şi este posibil să avem participanţi şi din zona Mehedinţiului”, a declarat Aurariu Coman, primarul comunei Godineşti.      

Cei mai talentaţi participanţi la festivalul-concurs vor primi premii din partea autorităţilor. „Premiile vor consta în bani. De asemenea, vom atribui şi trofeul de Miss care se va alege dintre persoanele îmbrăcate în port popular. Chiar din public pot fi aceste persoane. Vom avea şi un premiu special, oferit de o societate privată, un premiu de popularitate pentru prestaţia de pe scenă”, a mai explicat primarul comunei Godineşti.   

Autorităţile locale vor premia de această dată şi cuplurile din localitate care împlinesc în acest an o jumătate de secol de la căsătorie.  

Grindul Godineştiului, reamenajat

Pentru o cât mai bună desfăşurare a Festivalului Tineretului, autorităţile locale au realizat anul acesta câteva investiţii importante. Este vorba de construirea unei scene acoperite, cu vestiar, pentru artişti, în Grindul Godineştiului şi au realizat şi un nou grup social. Lucrările sunt pe final, astfel încât de sâmbătă să înceapă petrecerea. Pentru manifestările prilejuite de ediţia din acest an a Festivalului Tineretului, autorităţile locale au alocat suma de 50 mii lei.

De la serbarea câmpenească nu vor lipsi comercianţii, care vor veni aici cu fel de fel de produse alimentare şi non-alimentare. Vor fi cel puţin 15 terase cu mici şi bere, precum şi peste 20 de mici comercianţi.

Galerie foto





Vizualizări: 3,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: