Preşedinta comisiei persoanelor cu handicap, acuzată că ia şpagă

O femeie din Bumbeşti-Jiu a stat mai multe ore pe la uşa membrilor Comisie de Evaluare a persoanelor cu handicap fără să apuce să intre. Elena Călina susţine că a trebuit să stea patru ore în faţa cabinetului comisiei pentru a obţine un grad de invaliditate pentru mama sa, imobilizată de ani buni la pat, dar a plecat acasă cum a venit. Aceasta mai spune că cei care veneau cu „plase“ aveau prioritate. Preşedinta comisie, Natalia Roşoga, spune că femeia nu a intrat la ea în cabinet.

Nimeni nu a vrut să o ia în seamă, chiar dacă pe uşă era afişat un program de lucru, medicii nu erau la cabinet. „Mama mea are 76 de ani şi e imobilizată la pat. Nu a putut să vină şi eu trebuie să umblu după toate avizele necesare pentru a i se aproba un grad de invaliditate. De ani buni e la pat şi nimeni nu vrea să o ia în seamă. Nu exagerez, umblu de o săptămână pe la toate spitalele. Mi-au spus să mă duc la spitalul 700, de acolo m-au trimis aici la comisie şi bat din uşă în uşă să vorbesc cu cineva”, susţine Elena Călina.

Până la urmă tot medicii s-au enervat. „Nu ştiu cine e doamna Călina. Eu am fost aici de câteva ore şi nici nu a intrat la mine. Nu pot sta doar la cabinet pentru că în paralel trebuie să fiu şi pe teren, dar ei nu înţeleg”, susţine Natalia Roşoga, preşedinta Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din Gorj.

Plasele au prioritate

Femeia mai spune că imediat ce a sosit, preşedintele comisiei a băgat în faţă persoanele care au venit cu plasele pline. A devenit deja o tradiţie ca cei care dau bani intră primii. Elena Călina nu a avut însă posibilitatea să dea medicilor bani, motiv pentru care a avut mult de aşteptat şi a plecat la fel cum a venit. „Nu e criză financiară e criză de minte. Îi vad cum vin, dau un telefon şi intră primii. Eu pe cine să sun că nu cunosc pe nimeni, stau aici de patru ore şi nu mă bagă nimeni în seamă”, mai spune Elena Călina.

Şi nu e singura. „Sunt operată de şase ori şi nu vor ca să-mi dea un alt grad de invaliditate. Fac regulat dializă şi numai ce am ieşit din spital. Au zis că mi-au ieşit bine nişte analize şi nu pot să-mi dea gradul I de invaliditate. Am doar 63 de ani şi arăta ca de 80 din cauza bolii”, susţine o bătrână din satul Căpreni venită la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Gorj.

În ultimele săptămâni comisia de evaluare a persoanelor cu handicap a evaluat mii de dosare, iar zeci de persoane au primit alte grade de invaliditate decât cele declarate iniţial.

Medicul Natalia Roşoga a venit la conducerea comisiei înlocuindu-l pe Radu Coiculescu, anchetat pentru luare de mită. Această comisie pare să fie sortită să fie condusă de persoane care văd întâi plasele şi apoi handicapul.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: