Preşedintele separatist catalan propune Parlamentului suspendarea declaraţiei de independenţă

Preşedintele separatist catalan Carles Puidgemont a anunţat marţi seară în Parlamentul regional că respectă votul în favoarea independenţei acestei regiuni, dar propune suspendarea declaraţiei de independenţă şi negocieri cu Madridul. Guvernul spaniol nu acceptă ceea ce cataloghează drept o declarare ”implicită” a independenţei de către preşedintele separatist al Cataloniei, a declarat marţi seara un oficial spaniol sub protecţia anonimatului.

Şefa grupului parlamentar al Partidului Ciudadanos (Cetăţeni, în opoziţie) în Legislativul catalan, Ines Arrimadas, a denunţat declaraţia lui Puidgemont drept ”o lovitură de stat” şi a subliniat că aceasta nu este suţinută de Europa, relatează The Associated Press.

Guvernul spaniol nu acceptă ceea ce cataloghează drept o declarare ”implicită” a independenţei de către preşedintele separatist al Cataloniei Carles Puigdemont, a declarat marţi seara un oficial spaniol sub protecţia anonimatului, conform politicii Executivului cu privire la asemenea declarţii, pentru The Associated Press.

Vizualizări: 579

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: