Prezervativul și mâna dreaptă

Să îl demiți pe săracul ăla de Iordache când niște milioane (cred eu, că doar n-au ieșit aceiași oameni în fiecare seară) îți cer în stradă să plece măcar Grindeanu din guvern, dacă nu cumva și Dragnea din Parlament, este o glumă. Este ca și când poliția ar avea de rezolvat un caz de viol și ar aresta prezervativul. Iertați-mi comparația. Știu că e nedreaptă pentru prezervativ, pentru că prezervativul are un rol foarte important în viața omului, putând merge chiar până la a-ți salva viața. Dar Iordache? Ce rol are bietul Iordache în viața oricui, inclusiv a domniei sale? Să te numească Ministru al Justiției ca să săvârșești cea mai mare hoție din istoria țării și să nu reușești nici măcar atâta lucru, apăi asta e o incompetență cum mai rar vedem. Și-o fi primit banii, măcar? Și nu, nu la salariu mă refer.

Numirea lui Birchall ca interimar la Justiție, pe de altă parte, este atât de amuzantă încât am impresia că ăștia de la PSD vor să ne dea chestii cu care să-i luăm la mișto (gândiți-vă la protestatarii de la Cotroceni, ăia păreau actori de comedie, unii nu aveau cum să fie pe bune!) astfel încât să uităm de chestia importantă: faptul că sunt niște hoți siniștri prinși cu rața-n gură. Să vă spun cam ce glume s-au făcut pe internet cu doamna Birchall, cea care a fost personajul principal al unui scandal sexual în care ar fi fost filmată făcând sex oral într-o mașină? Păi, avem așa: (1) noua reprezentare a Doamnei Justiție ar trebui să fie o femeie legată la gură. (2) Justiția nu e doar oarbă ci, iată, și mută. (3) Ana Birchall e singura care ar răspunde afirmativ la cererea ”Jos PSD!”. (4) Cel puțin avem garanția că doamna Birchall o să stea cu gura pe magistrați. (5) Gura lumii spune că Birchall va rămâne definitiv la Justiție. Mai vreți? Că vă mai pot da vreo 40.

Cât despre proteste, ele continuă și duminică s-ar putea să atingă un nou maximum. Nu de alta, dar, dacă se bazează pe faptul că vom fi tot mai lipsiți de chef, Dragnea se înșală. Din contră. Orice zi în care acest guvern de hoți rămâne în fruntea executivului nu face decât să înrăiască piața și mai mult și să erodeze PSD și mai tare. De la Iași, cel puțin, primarul PSD Mihai Chirica spunea că PSD-ul a pierdut 23% în sondaje. Dragnea l-a contrazis, cică la Teleorman, unde pe oameni îi doare-n dos de justiție și dreptate, a pierdut doar 2-3%. Indiferent cât a pierdut, eu cred că fiecare zi în care acest mustăcios penal insistă să rămână la putere sfidând populația este un câștig pentru noi toți. Să ne bucurăm de guvernarea PSD pe stradă, în continuare, așadar.

Vizualizări: 755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: