Primar fără majoritate, proiecte votate. „Nu sunteţi cu mine, tot satul va veni aici”

Cum reuşeşte un primar fără majoritate să-i fie votate proiectele? I-a avertizat pe aleşii locali că va aduce tot satul în primărie. Se întâmpla la Turcineşti, unde edilul liberal nu se plânge că nu s-ar înţelege acum cu consilierii locali, chiar dacă nu are majoritate.

Dumitru Modrea, primarul din Turcineşti, nu a avut suficienţi consilieri de partea sa pentru a face majoritate în Consiliul Local. De la PNL sunt doar patru aleşi, iar de la PSD sunt cinci. Cu toate acestea, Modrea a ştiut cum să-i facă pe consilieri să nu-i pună beţe în roate: „În 2016, după ce a fost constituit Consiliul Local, nu am avut majoritate. Dar am discutat altfel faţă de cum s-a discutat până atunci. Am văzut că sunt împărţiţi consilierii şi nu se face niciodată majoritatea, aşa că le-am spus două lucruri. Unul: sunteţi cu mine, sunteţi pentru sat. Doi: Nu sunteţi cu mine, tot satul va veni aici!”.

Şi aşa, de mai bine de doi ani, primarul fără majoritate a reuşit să treacă toate proiectele. Un singur consilier s-a opus la fiecare propunere a edilului, dar nu a contat prea mult. „PNL are 4, PSD are 5 şi restul sunt alte partide. Din 2016 până în prezent, toate proiectele mele, în ciuda faptului că nu am avut majoritate, toate s-au votat cu majoritate. Din 11 câţi sunt, 10 au votat pentru, unul a fost împotrivă de fiecare dată. Nu m-a deranjat acea persoană şi nu vreau să-i dau numele, că se înţelege cine a fost. Consilierii şi-au făcut treaba. Toate proiectele supuse de mine dezbaterii, toate au trecut”, a mai transmis edilul din Turcineşti.

Vizualizări: 2,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: