Primărie obligată să informeze cetățenii că apa nu este bună de băut

Primăria din comuna gorjeană Baia de Fier este obligată să informeze cetățenii că apa din rețeaua publică nu este bună de băut. Direcția de Sănătate Publică a aplicat și o amendă de 40 de mii de lei.

“Unitatea administrativ- teritorială care este responsabilă de producerea și distribuția apei în localitatea Baia de Fier a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 40.000 de lei. Direcția de Sănătate Publică Gorj a impus administrației publice locale să informeze populația de calitatea apei distribuită în rețea și evitarea consumului de apă nepotabilă”, a transmis DSP Gorj.

Măsura vine după ce în decembrie și ianuarie zeci de cetățeni s-au plâns că au vărsături și diaree, suspiciunea fiind că totul pleacă de la apa de la robinet.

Au fost verificări și la o cofetărie, de unde și Direcția Sanitar Veterinară Gorj a luat probe, care au fost trimise la analiză. “Urmare a neconformității parametrilor de potabilitate a probelor recoltate din rețeaua instalației de apă Baia de Fier, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 2000 de lei unui operator economic”, a comunicat DSP Gorj.

Oamenii cred că apa de la robinet ar fi cauza. “Am auzit că a fost apa de la robinet contaminată cu ceva, bine asta neoficial vorbind”, “La mine în familie două cazuri. Și am mai auzit de încă 20-30 de persoane din sat”, “Am înțeles că ar fi din apa de la chiuvetă. Cei din familia mea care nu au băut apă de la robinet, nu au avut nimic”, au comentat localnicii pe pagina de socializare.

Vizualizări: 6,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: