Primarul vrea ca elevii să mănânce la cantina din sat, în timp ce directorul vrea mâncare la caserole

Masa caldă gratuită oferită elevilor din comuna Turburea generează discuții între autoritățile locale și conducerea unității de învățământ. Primarul Ion Bârcă preferă ca elevii să meargă să servească masa la cantina din comună, în timp ce directorul dorește ca mâncarea să le fie livrată elevilor în clasă, în caserole.

Zilnic, mâncarea pentru elevii din comuna Turburea este pregătită la cantina din comună. Autoritățile au luat această decizie din mai multe motive, însă calculele primarului nu sunt acceptate de către directorul școlii.

”Eu consider că, dacă am primit acești bani pentru masa caldă a elevilor, ar trebui să rămână tot în comună și să ne descurcăm aici pe plan local, mai ales că avem o cantină dotată corespunzător. Am creat și locuri de muncă și aici gătim zilnic pentru elevi. Eu mă gândeam că elevii vin aici la cantină la ora 12.00, servesc o ciorbă caldă și un felul doi și apoi pot rămâne în sediul vechii primării, să facă temele, pregătire și așa mai departe, dar se pare că nu este acceptat acest plan. Directorul preferă să se servească masa în clase la ora 10.30, în caserole și cu tacâmuri de unică folosință”, a declarat Ion Bârcă.

Edilul din Turburea consideră că, în loc să cheltuiești banii pe caserole, ar fi mai bine să li se ofere elevilor o masă completă și să mănânce în condiții bune la cantină. ”Pentru că directorul insistă să cheltuim bani pe caserole și tacâmuri, în clase le duc doar felul doi. La cantină, elevii puteau să mănânce și o ciorbă, și un desert. Poate acest lucru s-ar fi întâmplat dacă am fi semnat un contract cu vreo firmă de catering. Copiii i-am putea aduce la cantină cu microbuzele și ar fi fost o altă situație”, a mai adăugat Ion Bârcă.

Vizualizări: 2,109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: