Primarul vrea microbuze electrice pentru transportul elevilor

Autoritățile locale din comuna Bustuchin își doresc microbuze electrice pentru transportul elevilor din localitate către unitățile de învățământ. În cadrul aceluiași proiect vor  fi montate și patru stații de încărcare electrică.

Autoritățile locale au realizat proiectul pentru microbuzele electrice, dar și pentru stațiile de încărcare electrică și vor să obțină finanțare prin PNRR. Investiția aceasta este necesară în contextul în care microbuzele care transportă în prezent copiii la școală sunt foarte vechi.

”Avem un proiect comun pentru achiziția de microbuze electrice și  montarea unor stații de încărcare. Vrem să luăm 2 microbuze electrice pentru că cele existente sunt foarte vechi, au peste 15 ani, dacă nu 18. Sunt din prima serie de microbuze școlare și sunt deja depășite. Mai tot timpul trebuie să le repararăm și nu mai putem continua în felul acesta pentru că întreținerea lor costă foarte multe. O să montăm și patru stații electrice în 2 zone din comună”, a declarat primarul din comuna Bustuchin, Ion Ciocea.

Vizualizări: 578

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: