Primele pedepse pentru gorjenii care vindeau droguri în Timișoara

Tribunalul Timiș a pronunțat la finalul lunii februarie pedepsele pentru 14 tineri acuzați de trafic de droguri, mare parte dintre ei provenind din Gorj.

Grupul era structurat pe mai multe niveluri, primul al furnizorilor, al doilea al dealerilor mari și al treilea al dealerilor stradali. Aceștia comercializau cannabis și comprimate ecstasy, în mod special în Complexul Studențesc Timișoara.

Richard Alexandru Lohan a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat și trei ani și șase luni de închisoare pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Acesta a fost condamnat și la o a treia pedeapsă, de 4 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc, plus patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie. Acesta va executa pedeapsa cea mai grea plus un spor, adică 5 ani şi 10 luni închisoare.

Bogdan Ionuț Alexandru a primit 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc. În total, acesta va face 4 ani şi 2 luni de închisoare.

Barna Mihnet Taris Maria a primit o condamnare de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, dar și 1 an şi 11 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc. Executarea pedepsei a fost suspendată, termenul de supraveghere fiind de trei ani.

Marciuc Robert Cristian a fost condamnat la 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat; 5 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc. Pedeapsa rezultantă este de 6 ani şi 4 luni închisoare, din care se scade, ca și la ceilalți, arestul preventiv și cel la domiciliu.

Ianăși Petrișor Costin a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat; 3 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc. Pedeapsa rezultată este de 4 ani şi 4 luni închisoare.

Drăghia Sorin Cosmin a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc

Stroe Adrian Florian a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat; 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc. “Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani şi 4 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare”, se arată în sentință.

Lazăr Matei a fost condamnat la 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat și 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Fiind pedeapsa mică, și acesta a primit cu suspendare.

Olaru George Iustin a primit 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat; 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Și acesta a fost condamnat cu suspendare, urmând că facă muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Târgu Jiu sau Direcţiei publice de Patrimoniu Târgu Jiu, pe o perioadă de 80 de zile.

Gavrilă Ionuț Irinel a primit 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat; 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Pedeapsa este cu suspendare, iar pe durata termenului de supraveghere, tânărul trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Târgu Jiu sau SC Transloc SA Târgu Jiu pe o perioadă de 80 de zile.

Buzianu Cristian Andrei a primit 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat; 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Pedeapsa este cu suspendare.

Tobescu Popescu Ștefan Eusebiu a primit 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat; 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Pedeapsa este cu suspendare, iar pe durata termenului de supraveghere tânărul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Târgu Jiu sau SC Edilitara Public SA pe o perioadă de 80 de zile.

Apostu Constantin Claudiu a primit 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat; 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Pedeapsa este cu suspendare, acesta urmând să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Motru sau Şcolii Generale nr.1 Motru pe o perioadă de 80 de zile.

Tobă Daniel Robert a primit 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat; 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Acesta va face o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Motru sau a Primăriei Strehaia pe o perioadă de 80 de zile, fiind condamnat tot cu suspendare.

Pedepsele pronunțat pe 24 februarie sunt cu apel.

„S-a reţinut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca obiectiv derularea de activităţi infracţionale pe linia traficului cu droguri de risc şi de mare risc (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD). Nucleul de bază al grupării a fost constituit din 9 suspecţi originari din Târgu Jiu, care şi-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenţilor Facultăţilor de Medicină şi Drept”, a informat DIICOT în primăvara anului 2018.

Vizualizări: 7,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: