Procesul „șefului de la anticorupție” se judecă a treia oară!

Situație mai puțin întâlnită în dosarul fostului șef al unei organizații non-guvernamentale din Gorj care, teoretic, lupta contra corupției, procesul penal al acestuia urmând să fie judecat la Judecătoria Târgu Jiu pentru a treia oară.

Magistrații gorjeni au dispus până acum două sentințe de condamnare la închisoare a lui Dumitru Lăpădat, dar fostul „șef de la anticorupție” a reușit să întoarcă de fiecare dată procesul, Curtea de Apel Craiova admițând contestația sa și dispunând ca judecata să fie reluată de la zero la Târgu Jiu. „Desfiinţează sentinţa apelată şi trimite cauza pentru rejudecare la aceeaşi instanţă de fond- Judecătoria Tg.Jiu. Cheltuielile judiciare din faza de apel, în sumă de 720 lei , reprezentând onorariu avocat oficiu, rămân în sarcina statului”, au decis magistrații din Bănie.
Șase ani dispuseră ca pedeapsă judecătorii gorjeni pentru cel care a condus ani de zile un ONG intitulat Asociația Forța Națională de Luptă împotriva Abuzurilor, Nedreptăților și Corupției din România. Omul e acuzat că a păcălit zeci de gorjeni cărora le-a promis că îi ajută în diverse procese, în special în cele legate de retrocedarea unor terenuri. Ajutorul a fost făcut în schimbul unor sume de bani, la procese păgubiții trebuind să se descurce singuri pentru că inculpatul nu era avocat. Lăpădat a mers cu țepele și prin alte județe ale țării, în primăvară el primind o condamnare definitivă din partea Curții de Apel Craiova. Pedeapsa este de 2 ani cu executare, prin sentința respectivă magistrații interzicându-i acestuia să exercite vreme de trei ani după ce va fi eliberat activitatea de care s-a folosit pentru a comite înșelătoria.

Vizualizări: 588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: