Profesorii câștigă procese pe bandă rulantă

Sute de profesori gorjeni au câștigat în instanță procesele prin care au cerut să le fie majorate indemnizația pentru dirigenție și gradația de merit. Acțiunile au fost promovate de către sindicatele din învățământ.

„Admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâta la calcularea majorării de 10% cuvenită reclamantei pentru funcția de diriginte și de 25% pentru gradația de merit la salariul de bază lunar în plată, începând cu data de 01.10.2018 până la data de 31.05.2021, pentru perioada în care aceste sume nu au fost calculate la salariul de bază aflat în plată în acest interval de timp. Obligă pârâta să plătească reclamantei diferențele dintre drepturile salariale cuvenite și cele efectiv încasate, pe aceste perioade, sumele rezultate urmând a fi actualizate cu indicele de inflație şi la care se va calcula dobânda legală penalizatoare începând cu data scadentei fiecărui drept până la data plăţii efective. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, este sentința de joi, 6 ianuarie, a Tribunalului Gorj.

Sentința este executorie de drept. Până în vara anului trecut, indemnizațiile pentru dirigenție sau gradațiile de merit se calculau la nivelul salariilor din 2018.

Vizualizări: 2,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: