Război deschis între şefii Primăriei Motru. Viceprimar: Sunt pericolul numărul unu!

Alegerile din 2020 bagă deja zâzanie între politicieni la Motru. Actualul primar este convins că social-democraţii caută alt candidat şi nu mai vor să meargă pe mâna viceprimarului Cosmin Morega. În replică, Morega se crede cel mai mare pericol pentru edilul Gigel Jianu.

Liberalul Gigel Jianu spune că a aflat, pe surse, că Morega ar fi ieşit din graţiile şefilor din PSD care i-ar căuta înlocuitor pentru alegerile de peste doi ani. „Zvonurile spun că domnul Morega nu mai este preferatul organizaţiilor PSD din Gorj şi este destul de târziu să mai caute un nou candidat. Eu sunt încrezător în şansele mele şi am şi argument în ciuda celor care mă critică, eu am realizări în Motru”, a spus primarul Gigel Jianu, la Radio Infinit.

De partea cealaltă, viceprimarul Cosmin Morega îl sfătuieşte pe Jianu să consolideze organizaţia teritorială a PNL. Crede că primarul îl atacă pentru că îi este teamă de el. „Este părerea domnului Jianu. Nu s-a pus problema de aşa ceva. Dacă se va considera că sunt un candidat bun pentru Primăria Motru, bine, dacă nu, asta este. L-aş sfătuit să vadă dacă mai are organizaţie PNL la Motru. Să vezi gunoiul din ochiul altuia şi nu bârna din ochiul tău, e o problemă. E un lăudăros. Nu a demonstrat că poate face ceva ca să poată fi ofertat. Jianu mă vede, în continuare, pericolul numărul unu şi e normal să mă atace”, a fost reacţia viceprimarului Cosmin Morega.

Ofertat de PSD?

În plus, edilul recunoaşte că a fost ofertat să treacă în tabăra social-democrată, dar nu l-au chemat în PSD lideri ai partidului. „Cineva din ALDE a transmis mai departe la unul din lideri că au fost discuţii, dar s-a dovedit doar un fâs. Şi PSD, dar nu prin vârfuri, m-a ofertat. Nu aş merge la PSD”, a spus, vehement, Jianu.

Cât priveşte candidaturile, discuţiile sunt mult prea timpurii, sunt de părere aleşii locali din Motru. Ilie Petrescu, de exemplu, consideră că primele nume se vor afla în vara anului viitor. „La jumătatea anului viitor, cred eu că se vor afla şi candidaţii pentru Motru. Eu nu pot să vorbesc acum de candidaţi. Cosmin Morega are o notorietate. E cunoscut în oraş. Cât a fost la Direcţia Publică, lucrurile s-au mişcat prin oraş, dar discuţia despre candidatură este prematură acum”, a fost reacţia consilierului PSRo, Ilie Petrescu.

Vizualizări: 2,101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: