Reparații de anvergură la un bloc energetic al Termo Turceni. Nu e grupul 7!

Blocul energetic nr.3 de la Termocentrala Turceni a intrat într-un amplu proces de reparații. Centrala funcționează în acest moment cu două grupuri energetice, însă mai are încă unul de rezervă, în cazul în care vor exista solicitări pentru o cantitate mai mare de energie. Lucrările de reparații ar trebui să se încheie până în toamnă.

Grupul energetic nr. 3 de la Termocentrala Turceni a fost scos din uz și introdus într-un program de reparații acum circa două săptămâni. „Toate blocurile au nevoie de reparații. De vreo câțiva ani s-a tot programat să-l bage în reparație și tot datorită funcționării, fiind nevoie de energie, nu l-au oprit. Acum l-au oprit, este în reparații, după programul stabilit de conducere. În momentul de față mergem cu două grupuri la Turceni, grupurile 5 și 6, iar Rovinariul cu trei. Mai avem și grupul 4 ca rezervă”, a declarat Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni.

Lucrările de reparații de la acest bloc vor fi unele de durată, spun oficiali din Ministerul Energiei. „Facem programul de reparații. Blocul 3 de la Turceni este în reparația programată, încercăm să ne ținem de program și să nu avem abateri, să mai aibă încă un bloc acolo, în reparație. Ar trebui ca lucrarea să fie gata la sfârșitul lunii septembrie. Termocentrala a funcționat cu trei blocuri, acum funcționează cu două, în funcție de cum e prețul pe piață”, a declarat Doru Vișan, secretar de stat în Ministerul Energiei.

Iarna trecută, CE Oltenia a pus în funcțiune și grupul energetic nr.7 al Termocentralei Turceni, deși nu corespundea din punct de vedere al emisiilor de poluanți în aer și pentru care nu avea autorizație de funcționare. La fel s-a întâmplat și acum doi ani.

Galerie foto



Vizualizări: 1,885

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: