Revine în postul de director

Un nou proces a fost câștigat în instanță de fostul director al APIA Gorj, Constantin Negrea. La începutul verii, acesta a fost destituit pentru a doua oară din postul de director adjunct.

„Anulează decizia nr. 1388/28.05.2021. Obligă pârâta să emită o nouă decizie prin care să reintegreze reclamantul pe funcţia publică deţinută anterior încetării raportului de serviciu. Obligă pârâta la plata către reclamant a drepturilor salariale de care ar fi beneficiat reclamantul, începând cu data de 01.06.2021 şi până la data reintegrării efective a acestuia, actualizate cu indicele de inflaţie, cât şi la plata dobânzii legale penalizatoare aferente. Obligă pârâta la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată, în cuantum de 2000 lei, reprezentând onorariu avocat. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Gorj”, potrivit sentinței din 8 decembrie.

Fostul director spune că este a patra sancțiune disciplinară pe care o primește în ultimii doi ani,

„Ca o consecință directă a încetării raportului de serviciu începând cu data de 01.06.2021 prin Decizia nr. 1388/28.05.2021, reclamantul precizează că a pierdut toate drepturile dobândite de-a lungul carierei profesionale, imposibilitatea încadrării juridice în prevederile Legii nr. 76/2002, actualizată, de acordare a unei indemnizații de șomaj, fiind lipsit de realizarea unor venituri financiare absolut necesare de trai și întreținere, de menținere a stării de sănătate pentru acesta și membrii familiei”, potrivit instanței.

În 2016, Negrea a fost declarat incompatibil de ANI pentru că a deținut simultan funcția de director al APIA Gorj și calitatea de expert tehnic judiciar în specializarea agricultură, calitate aflată în legătură directă cu atribuțiile din fișa postului.

După ce a pierdut postul de director plin, Negrea a rămas și fără serviciu, dar instanța l-a reintegrat pe funcție.

Vizualizări: 7,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: