Romanescu, despre decizia UCB: Nu o să comentez

Conducerea executivă a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a anunțat vineri printr-un comunicat că „se dezice de comportamentul neacademic, chiar grobian al lui Marcel Romanescu“. Câteva zile mai târziu, primarul Romanescu a refuzat să comenteze acuzațiile, dar și faptul că va fi cercetat de Comisia de Etică a UCB.

Întrebat de jurnaliști cum comentează acel comunicat emis de către UCB, edilul s-a arătat destul de rezervat. ”Nu o să comentez foarte mult ceea ce a făcut UCB-ul. Din punctul meu de vedere, reprezentanții universității ar fi trebuit să țină cont de sprijinul pe care l-am dat acestei unități de învățământ. În prezent, sunt suspendat din activitatea universitară. Chiar eu am depus această solicitare, afirmând că atunci când dețin funcția de primar să nu mai merg și la universitate. Postul meu este suspendat, iar când mă voi întoarce la universitate, o voi face pe postul meu de titular”, a declarat Marcel Romanescu.

Totul a pornit de la incidentele din noaptea de 27/28 septembrie, când a fost dat startul campaniei electorale. TV Sud a surprins imagini cu o ceartă care a avut loc între Romanescu și u contracandidat, Viorel Caragea. Nu este clar de la ce a pornit scandalul, dar pe filmare apare Marcel Romanescu adresându-i-se lui Caragea cu "Bă, nenorocitule! Ți-ai bătut joc de mama, nenorocitule". "Să îți dea Dumnezeu ce meriți", îi spunea Caragea.

Potrivit conducerii universității de stat din Târgu Jiu, “asemenea acte de conduită ale unui conferențiar universitar generează grave prejudicii de imagine, diminuând prestigiul instituției“.

Conducerea executivă va solicita învestirea Comisiei de Etică pentru „investigarea acestor fapte reprobabile, mai ales că Marcel Romanescu nu este la prima abatere de acest gen“, a anunțat UCB.

Vizualizări: 1,521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: