Romanescu „rupe” în două PSD. Reacţie: Discuţiile la partid, nu la cafenele!

Marcel Romanescu a provocat o ruptură între organizaţia municipală şi judeţeană a PSD, după ce s-a vorbit despre o negociere a acestuia cu liderii de la Bucureşti. În timp ce liderul PSD Târgu Jiu aşteaptă discuţii în organizaţia pe care o conduce, alţi colegi îl aşteaptă cu braţele deschise pe primarul liberal.

Zvonul că Marcel Romanescu ar veni la PSD a pus pe jar organizaţia municipală a partidului. „Nu mă interesează această temă şi nu vreau s-o abordez. Sunt speculaţii şi nu vreau să le comentez pentru că nu face bine Partidului Social Democrat”, a declarat Aurel Popescu, şeful PSD Târgu Jiu.

Alţi colegi nu sunt la fel de fermi. Sunt dispuşi să-l susţină pe Marcel Romanescu, dacă edilul liberal şi-ar dori acest lucru. „Nu ştiu dacă sunt 10% din actualii membri ai PSD care au activat doar în PSD. Unii au fost în PDSR, nu ştiu dacă sunt toţi la origine pesedişti. Nu ştiu dacă e o gândire pozitivă să analizezi toţi colegii de partid. Poate că Adi Tudor are vreo supărare. Din punctul meu de vedere, uşa PSD este deschisă pentru toată lumea, inclusiv pentru Marcel Romanescu. Dacă el consideră că prin susţinerea PSD are rezultate mai bune la primărie, îl aşteptăm la PSD”, este reacţia social-democratului Gabriel Giorgi, la Radio Infinit.

Aurel Popescu, preşedintele organizaţiei municipale a PSD, a comentat reacţia colegului său Adrian Tudor care susţinea că partidul e plin de „penelişti şi pedelişti”. În plus, Aurel Popescu a declarat că orice adeziune se discută în partid: „Este o reacţie cât se poate de normală atunci când te interesează cu adevărat organizaţia din care faci parte. Tot ce înseamnă discuţie a unor adeziuni trebuie să se facă într-un cadru organizat, în Biroul Permanent Municipal al organizaţiei PSD Târgu Jiu, nu în cafenele ori la colţ de stradă. Aceste trimiteri şi idei aruncate în spaţiul public nu ne fac absolut deloc bine. Dimpotrivă! Avem de suferit noi ca şi organizaţie, lucru care nu ne aduce nimic pozitiv”.

Preşedintele ALDE Târgu Jiu, Eduard Lădaru, a comentat situaţia primarului din Târgu Jiu. „Marcel Romanescu negociază trecerea la orice partid unde poate să fie preşedinte, dar incompetenţa şi lipsa lui de stabilitate sunt de notorietate şi nu îl bagă nimeni în seamă. Nu este competent să conducă un partid politic”, a spus Lădaru.

Vizualizări: 841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: