Ruşeţ şi Lădaru, pe lista candidaţilor ALDE la Parlament

Fostul senator Ion Ruşeţ şi consilierul municipal Eduard Lădaru vor fi pe listele de parlamentari, a anunţat copreşedintele ALDE Dian Popescu. Ruşeţ este fost senator PDL, iar campania ALDE de la locale a fost coordonată de el. Lădaru a candidat la primăria Târgu Jiu, a luat sub 10%, dar s-a conturat imaginea politicianului care face opoziţie lui Florin Cârciumaru. 

Dian Popescu speră că voturile primite de PNL Gorj vor fi contorizate în dreptul ALDE şi că va câştiga un mandat de senator şi două de deputat. Se votează pe liste, iar la redistribuire sunt întotdeauna surprize. „Dan Vîlceanu primul la deputaţi. Va ieşi deputat. Vrea şi domnul Severus Militaru şi se va duce locul doi la deputaţi şi acum începe lupta pentru că vor dori şi alţii să fier pe locul 2”, a mai spus senatorul. El crede că PNL nu va obţine 20% şi va avea un singur mandat de deputat, iar restul voturilor se va contoriza la ALDE. “Vîlceanu va ieşi deputat şi restul va lua ALDE. ALDE un senator şi doi deputaţi. E jocul acestei noi legi”.

Negociază cu Popeangă

Cât despre lista ALDE, Dian Popescu a dat câteva nume, dar nu a spus ordinea de pe listă. “Nu pot să nominalizeze acum persoanele. Am opţiune cu care mă voi duce la Bucureşti. Clar voi avea pe listă, nu ştim locurile, liderii care au luptat în local,e adică eu, Edi Lădaru, candidatul la municipiul Târgu Jiu, Doru Iriza, indiscutabil, poate şi domnul Marius Borcan. E posibil domnul Ruşeţ, dar vom vedea. Nu se ştie ordinea. Nu exclud că în ALDE Gorj vor mai fi şi alte veniri de la alte partid,e chiar parlamentari sau foşti parlamentari pentru că îmi doresc un scor mare”

Printre parlamentarii cu care poartă discuţii este Vasile Popeangă. El a câştigat mandatul pe lista PSD, a trecut la PMP, iar acum se pare că va ajunge la ALDE. “Am purtat discuţii şi am discuţii în continuare, cu domnul deputat Popeangă. Vă şi spun că am avut discuţii cu dânsul, voi avea în continuare, mi-l doresc, e parlamentar cu experienţă politică”, a mai spus Dian Popescu la o emisiune la TV Sud.

Vizualizări: 1,988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: