Sacrificarea mieilor la Târgu Jiu, mai scumpă

Fermierii gorjeni care vor comercializa miei în Piața Litovoi din Târgu Jiu vor plăti o taxă de asomare de 7,6 lei/cap de animal. Valoarea taxei a crescut comparativ cu anul 2016. Atunci taxa a fost de 7,1 lei. Conducerea Edilitara, societatea care gestionează Piața Litovoi și platforma de sacrificare a mieilor, spune că a fost nevoită să majoreze taxa pentru că au crescut și cheltuielile la gunoi și utilități.

Mieii vor putea fi comercializați pe platforma de sacrificare de la Târgu Jiu în perioada 10-15 aprilie. Autoritățile se așteaptă ca în acea săptămână să fie comercializați circa 3.000 de miei.

De anul viitor, Primăria Târgu Jiu nu va mai putea amenaja această platformă de sacrificare în zona Litovoi și vrea să o mute în piața de gross de la Drăgoeni. Asta pentru că terenul respectiv nu îi aparține, iar proprietarii de drept au început deja să ridice construcții în vederea înfiinţării unor afaceri. În zona Litovoi va mai rămâne doar piața de păsări, ce va fi deschisă agricultorilor și fermierilor numai joia și duminica. Va rămâne și stația de taxi și maxi-taxi.

Vizualizări: 827

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: