Scandal cu exproprieri pe şoseaua de centură!

Ceartă în toată regula pe parcursul zilei de miercuri în zona Bucureasa, de la marginea municipiului, acolo unde se construiește noua șosea de centură a orașului. Proprietarul unui teren i-a împiedicat pe muncitori să intre pe pământul său, asta în timp ce drumarii spun că omul a fost despăgubit și că nu ar trebui să mai fie probleme. Cu toate acestea, chiar bărbatul s-a ales cu dosar penal, de abia în cursul după-amiezii muncitorii reușind să înceapă lucrul, dar nu pentru mult timp pentru că a reizbucnit scandalul.

 În zorii zilei muncitorii unei firme din Brașov au venit la terenul unde aveau de executat un șanț pentru a muta niște cabluri ale rețelei electrice. Imediat după ei și-a făcut apariția și proprietarul pământului, Ilie Dodescu punându-se în fața buldoexcavatorului pentru a-l opri. Omul a sunat la 112 și mai multe echipaje ale Poliției s-au deplasat în zonă, dar chiar și așa muncitorii au încercat să își facă treaba, la un moment dat montând la intrarea pe proprietate un panou cu avertismentul „Drum în lucru”, ceea ce însemna că în afară de ei nimeni nu are voie să intre. Nu a fost așa pentru că Ilie Dodescu are argumentele sale pentru a se considera proprietar al pământului, deși Secția Drumuri Naționale Gorj a comunicat că acestuia i-ar fi fost virați banii stabiliți drept despăgubire.

„Aici văd că nu contează că e proprietatea mea, nu interesează pe nimeni. Nu e posibil ca Poliția să permită lucrări ilegale pe proprietatea mea. Eu nu am furat nimic de la nimeni, iar despre bani primiţi pe acest teren nici vorbă. Nimeni nu mi-a dat un leu. Din contră, pe 2 februarie am fost la casierie, la Direcția Impozite și Taxe a Primăriei Târgu Jiu și am plătit impozitul pentru acest an pentru acest teren. Păi dacă e terenul statului de ce mi-au luat mie impozitul? Nu le permit nici să pătrundă și nici să execute lucrări pe pământul care este al meu. Dacă mă despăgubesc nu e nicio problemă, dar până atunci mai e cale lungă”, a spus bărbatul.

Pagube,  anchete şi nemulţumiri

Reprezentantul firmei din Brașov s-a plâns, la rândul său, că e nevoit să suporte pagube dacă nu execută lucrările la timp. Graficul a fost deja întârziat, muncitorii bucurându-se de vremea bună din aceste zile și de prognoza meteo favorabilă până la sfârșitul lunii. „Nu se lucrează, asta înseamnă că lucrările stagnează și stagnează pe banii noștri. Noi avem în derulare un contract cu distribuitorul de energie, CEZ Oltenia, care ne va calcula penalități pentru că nu mutăm la timp rețeaua de electricitate. Nu știu dacă ne putem adresa cuiva pentru situația aceasta și e clar că penalitățile tot noi le vom suporta”, a spus Sorin Grușea, reprezentantul firmei brașovene.

După aproape două ore de certuri la fața locului a venit chiar șeful Poliției Municipale, comisarul șef Nicolae Negrea. Acesta, împreună cu subordonații săi, a încercat să îl convingă pe Dodescu să vină la secție pentru a prezenta actele pe care le are pe teren, la un moment dat bărbatul chiar acceptând o discuție, condiția pusă fiind aceea ca muncitorii să nu se apuce de lucru în lipsa sa. La câteva minute după ce bărbatul a plecat cu polițiștii, muncitorii au pus buldoexcavatorul în funcțiune, ceea ce a dat peste cap toate socotelile făcute până atunci. Dodescu a revenit la terenul său și s-a pus din nou în fața excavatorului, lucrul fiind oprit. Șeful Poliției Municipale i-a adresat însă o invitație oficială de a-l urma la sediul Poliției, lucru refuzat inițial de către Dodescu.

În cele din urmă, muncitorii au scos utilajul în stradă, iar bărbatul a mers la secție, unde a aflat că a fost deschis un dosar penal pe numele său în care este anchetat pentru nerespectarea unei hotărâri judecătorești. În cursul după-amiezii omul a revenit din nou la proprietatea pe care o consideră ca fiind a sa în continuare și i-a regăsit pe muncitori lucrând de zor. „Nu știu ce să mai fac. De lăsat nu îi las să lucreze, dar nici pe mine nu mă apără nimeni”, s-a plâns omul, în timp ce de peste stradă un alt proprietar i-a fost alături. „Atât i-a dus capul pe proiectanți că trec cu șoseaua direct prin casa mea, deși în stânga și dreapta e câmp. Eu le-am spus că dacă nu îmi dau aceeași porțiune de teren și casa reconstruită așa cum o am eu nu mă mut de aici. Eu nu sunt ca domnul, să am doar terenul. În casa mea stau trei nepoței, să îi văd cum or să mă dea afară. Mie nu îmi trebuie banii lor. Dacă îmi fac casa în altă parte mă mut și mâine, dar deocamdată ei vor doar să ne dea un leu pe metrul pătrat în condițiile în care terenul se vinde aici cu câțiva euro”, spune Constantin Ancuța.

Galerie foto







Vizualizări: 3,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: