Sindicatele din învățământ, către profesorii greviști: Bani se găsesc

Pe măsură ce sunt profesori care renunță la grevă și cheamă copiii la școală să le încheie mediile, sindicatele din învățământul gorjean le transmit colegilor "să cântărească decizia bine" și să mai reziste pentru că "bani se găsesc, dar sunt mai greu de obținut". 

Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj a scris o postare pe Facebook în care încurajează profesorii să nu renunțe la protest. 

În Gorj, circa 80% din personalul din învățământ este încă în grevă.

"Dragi colegi, înainte de a lua o hotărâre, vreau să cântăriți bine răspunsul! Judecați situația, luând în considerare toate argumentele: 

1. Banii pe luna mai, oricum se opresc. Ați văzut că se fac recuperări! Zilele din iunie se vor opri, teoretic, în iulie. Până atunci, se vor încheia și recuperările! Deci, nu e un motiv de a ieși din grevă! 

 2. Au renunțat la competențe, tocmai pentru a ne prelungi chinul. Altfel, se loveau de noi imediat! Cum le vor echivala dacă mediile nu sunt încheiate? Aici e și planul lor! Până la Evaluarea Națională mai este o săptămână, dar și acolo au nevoie de medii incheiate! Deci, nu o săptămâna întreaga mai trebuie rezistat!Vedeți bine că bani se găsesc! Numai că îi obținem greu!

 Măcar din respect pentru cei care au rezistat la 30 de grade, nu avem voie sa fim lași! Au fost nenumărate cazuri de leșin. Și, după ce și-au revenit, au mers mai departe! Ar trebui ca și cei care nu au intrat inițial în grevă, măcar în ultimul ceas să realizeze că o să fie greu să-și mai privească în ochi colegii și să intre și pentru 2-3 zile și ei în grevă!

 Suntem admirați de marea majoritate a oamenilor (știți câți erau pe margine și ne aplaudau?!) Deci, e apogeul, suntem aproape de victorie! Să le arătăm elevilor noștri că suntem acei oameni demni pe care ei îi respectă și uneori îi iubesc. Ei știu sigur că noi îi iubim și luptăm și pentru viitorul lor", este postarea făcută de USLI Gorj.

Vizualizări: 1,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: