Spitalul din Cărbunești va primi miliardele de la Banca Elveţiei

Lipsa personalului medical din unitățile spitalicești este din ce în ce mai acută astfel că directorii din Gorj au început să se bată pe rezidenți. Conducerea spitalului din Târgu Cărbunești a contactat deja cinci rezidenți care vor veni să lucreze în spital după finalizarea studiilor. În privința investițiilor, unitatea spitalicească trebuie să primească săptămâna viitoare 12 miliarde de la Banca Elveției.

Cei cinci rezidenți vor ajunge pe specializările pe care la Cărbunești sunt probleme majore. ”Vom aduce cinci rezidenți care la ora actuală sunt în anul V și VI pe specializări pe care avem deficit la momentul prezent. Este vorba de cardiologie, ortopedie, baleno-fizio-terapie, oftalmologie și urologie. În felul acesta ne mai completăm și noi lipsurile și ne vom întregi echipa de medici de la Cărbunești”, a declarat Constantin Târziu, managerul Spitalului din Cărbunești.

Dacă la capitolul personal medical nu stă tocmai bine, la capitolul bani pentru investiții totul merge strună. Conducerea unității spitalicești a precizat că săptămâna viitoare vor ajunge la Cărbunești cele 12 miliarde de la Banca Elveției, bani ce vor fi folosiți în principiu pentru izolaţia termică a spitalului. ”Este vorba de acea finanțare pe care o primim prin Ministerul Dezvoltării de la Banca Elveției. Am promisiuni că săptămâna viitoare ajung banii și vom demara lucrările de izolare termică a spitalului plus alte lucrări”, a adăugat Constantin Târziu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: