Stăncioi s-a săturat în spatele gratiilor

Judecătoria Târgu Jiu a prelungit marți mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Petre Stăncioi și a altor doi apropiați ai acestuia, deși la audierile din sala de judecată inculpatul s-a plâns de faptul că a stat prea mult în spatele gratiilor.

Stncioi i-a spus judecătoarei de caz că are 21 de luni de când stă în arest preventiv și consideră că a fost suficient de mult privat de libertate, motiv pentru care a cerut să fie plasat ori în arest la domiciliu ori sub control judiciar.

Inculpatul a mai fost însă anul trecut în arest la domiciliu și apoi a fugit de acasă, fiind prins de polițiști după câteva zile de căutări. Acum instanța a decis că Stăncioi trebuie să rămână în spatele gratiilor și în perioada următoare, deși decizia nu este una definitivă.

Prelungirea arestului preventiv pentru Stăncioi și amicii săi vine după ce Curtea de Apel Craiova a dispus luna trecută ca dosarul în care aceștia sunt judecați împreună cu alți doi complici să fie rejudecat la Târgu Jiu. Inițial, în vară, Stăncioi fusese condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare și obligat la despăgubiri mari pentru un om de afaceri și o avocată de la care a furat la începutul anului trecut. Împreună cu complicii săi, Stăncioi a dat atunci două spargeri la comandă, luând din locuințele victimelor sale inclusiv seifuri de câteva sute de kilograme, dar și sistemele de supraveghere video. Stăncioi este cel care la începutul anilor 2000 incendia casele și mașinile unor ofițeri de poliție din Târgu Jiu care îl anchetau, după câțiva ani de închisoare el redevenind atunci liber. Acum, procesul în care este judecat este reluat de la zero, iar până la pronunțarea unei sentințe mai este cale lungă.

Vizualizări: 979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: