Steaua, sancționată dur de FRF după meciul de la Târgu Jiu!

Steaua trebuie să joace două meciuri de pe teren propriu fără spectatori în urma unui protest al suporterilor la un meci disputat recent la Târgu Jiu. Steliștii au învins atunci echipa care joacă pe terenul din Târgu Jiu, ACS Viitorul, cu 2-0, după ce o mai învinsese cu 5-0 la București tot în acest an.

Steaua își va juca ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon fără spectatori, la fel și primul de acasă din următoarea ediție de campionat. În plus, are de achitat o nouă amendă către Federația Română de Fotbal, de aproape 17 mii de lei, în urma jocului desfășurat în deplasare la Târgu Jiu, din prima etapă a play-out-ului Ligii 2, a informat liga2.ro.

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a sancționat din nou clubul bucureștean, de această dată adăugându-i și o interdicție de a organiza meciuri cu spectatori, pe lângă clasica amendă.

Dacă la finalul lunii martie Steaua era sancționată cu 18.750 lei în urma jocurilor din sezonul regulat cu CSM Reșița, din Valea Domanului, și cu ACS Viitorul, din Ghencea, potrivit rapoartelor scrise de delegații de joc ai FRF Romeo Malac (Timişoara) și Dorinel Dincă (Călăraşi), în baza articolul 54/2 (Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea) din Regulamentul Disciplinar al FRF, acum, la o lună distanță, după câteva amânări de luare a unei decizii, clubul bucureștean este pedepsit din nou din cauza scandărilor suporterilor săi.

Scandările suporterilor Stelei din timpul partidei desfășurată în data de 30 martie 2024, la Târgu Jiu, cu ACS Viitorul, câștigată de trupa lui Daniel Oprița cu scorul de 2-0, în prima etapă a play-out-ului Ligii 2, Grupa B, a deranjat urechile federației, reprezentată la meci de delegatul de joc Cristian Petropulos (Alba Iulia), iar în data de 29 aprilie Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat decizia de a sancționa clubul.

”În temeiul art. 54.2 și 4 coroborat cu art. 82.2 din RD al FRF, clubul CSA Steaua se sancționează cu măsura programării următoarelor 2 (două) jocuri fără spectatori și penalitate de 16.875 lei”, sună decizia CDE.

În aceste condiții, Steaua va trebui să achite către FRF o nouă amendă, probabil a și uitat numărul din ultimii ani, și se demonstrează încă o dată că este cel mai sancționat club din fotbalul românesc.

Galerie foto


Vizualizări: 709

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: